For andre året på rad tok den sympatiske hundekjøreren fra Nord-Trøndelag seieren i Finnmarksløpets 1000-kilometer. Klokka 16.33 kjørte 35 år gamle Ekran inn til folkehavet i Alta sentrum som hyllet den suverene vinneren med jubel og allrop. Etter å ha gitt samtlige 11 hunder kos og en godbit, spratt Ekran champagneflaska, noe som ikke så ut til å være noen dagligsdags foreteelse for den sindige trønderjenta.

I intervju med Finnmarksløpets konferansier Trond Anton Andersen sa Ekran at hun hadde kjørt sitt eget løp og kun hatt fokus på egne hunder og deres ve og vel. Jevnt med hvile og jevnt med kjøring var vinneroppskriften. Så godt forsprang hadde Ekran at hun like godt tok seg en rast på Jotka, der både hunder og kjører fikk seg litt å drikke og bite i.

– Det kaller jeg å ha is i buken, sa Trond Anton Andersen til latter fra publikum.

– Jeg syntes hundene fortjente litt hvile, og dessuten hadde jeg lyst på en kaffekopp, sa Ekran muntert.

Ettersom hun vant i fjor, var det hytte på premiebordet, pluss ATV og noe penger.

– Hvor vil du plasere hytta, spurte Andersen.

– Å, den hadde jeg nesten glemt. Det må vel bli oppi her et sted, sa vinneren av FL-løpet 2015 til stor jubel fra publikum.

Ekran ble berømmet for å ha kommet i mål med samtlige hunder. Og det i et knalltøft løp der mange har brutt og mange har små spann igjen.

Ekran brukte 6 dager 3 timer og 21 minutter på det lengste Finnmarksløpet noensinne. Ralph Johannenssen er ventet inn som nummer to før klokka 19 i kveld.

BESTEVENNER: Sigrid Ekran ga all ære for seieren til hundene sine. Foto: Hanne Larsen