Det betyr at saken på nytt havner på Fylkesmannens bord. I forrige runde mente Fylkesmannen at kommunens begrunnelse for å nekte endret bruk av tidligere Nordlys hotell ikke var tilfredsstillende.

Dermed havnet klagen til ny behandling i kommunestyret tirsdag.

Ikke positivt nok

Frp, Høyre og Kystpartiet hadde strammet inn sine motforestillinger mot et sentralisert mottak, og mente fortsatt at det ikke var overvekt av positive elementer ved et slikt mottak. De henviste til at det foreligger en rekke ulemper, blant annet i forhold til uteområde, støy og trafikkbilde, spesielt med tanke på langtidsopphold. Bengt Rune Strifeldt i Alta Frp påpekte at det har vært en innstramming i dispensasjonspraksis i plan- og bygningssaker, og at dette også burde vektes i denne saken.

11 av 26 stemmer

Administrasjonens forslag var i tråd med tidligere anbefalinger, nemlig at eier Tor Arne Pettersen burde få leie ut hotellet til Hero. Administrasjonens forslag fikk imidlertid bare 11 av 26 stemmer, og Frp, Høyre og Kystpartiet fikk dermed flertall for å avslå klagen fra hotelleier. Det innebærer etter all sannsynlighet at Fylkesmannen må behandle saken på nytt og dermed ta stilling til om kommunestyrets vedtak «holder vann» denne gangen.