Den årlige gutteturen til Jotka og Jergul går i vasken etter at samtlige Norwegian-fly er innstilt.

– Vi skal verken rekke begravelse eller bryllup, så dette tar vi med godt humør, sier Wilson, som sammen med tre kamerater hadde sett frem til tre flotte dager med scooter over Finnmarksvidda. Første stopp skulle vært Jotka fjellstue, der badestamp og middag var bakt inn i overnattingsdøgnet. Siste døgnet skulle guttene ta i Jergul, med noenlunde samme opplegg.

– Det er ganske mange tusen disse guttene ville lagt igjen lokalt, fastslår Altaposten-journalist Vidar Kristensen, som skulle kjøre sammen med sine kamerater over vidda.

Fikk ikke gubbefri

For Wilson skulle dette vært hans femte tur over Finnmarksvidda.

– Det er to stykker som aldri har gjort dette tidligere, så de er mer skuffet, ettersom de har gledet seg mest. Men det er ikke siste gang vi får sjansen. Nå får vi heller gå på jobb som før og være sammen med de hjemme i helga.

– Kanskje verre med konene, som hadde sett frem til gubbefri helg?

– Det er alltid fint med gubbefri helg, men det får de rikelig anledning til, mener eiendomsmegleren.

Grønt og varmt

Han forteller at våren er kommet for fullt i kommunen sør for hovedstaden.

– Her er det flott vær og grønt, sier Wilson, som likevel ikke har tenkt å benytte helga til å rake plenen.

– Nei, men det går nok mer på lysta. Jeg har forøvrig ikke mer spennende planer enn at jeg skal begynne å rydde ei tomt.

Null sympati

Andreas er samboer med en Norwegian-ansatt, og har god innsikt i streiken. Han har null sympati med de streikende pilotene, som krever tariffavtale med morselskapet.

– Dersom pilotene får innfridd sine krav, kan vi bare vinke farvel til det Norwegian vi kjenner i dag. Da blir det kroken på døra, mener eiendomsmegleren fra Nesodden.

  • Alle som rammes av streiken får billettpengene refundert.