En 28 år gammel Alta-mann sto nylig tiltalt for å ha truet en annen med å kutte av fingrene hans med en sigarkutter, og slått han flere ganger i mellomgulvet. Han er nå dømt til betinget fengsel med prøvetid på tre år for dette samt en rekke andre forhold.

Mannen er under behandling for rusmisbruk, og under forutsetning av at dette blir gjennomført, slipper han å sone. Gjør han ikke det, må han i fengsel i fem måneder.

På pengejakt

Det var 16. mai i fjor at mannen sammen med en annen person oppsøkte en mann hjemme i hans bolig. De slo han flere ganger i mellomgulvet og ville ha svar på hvor mye sparepenger han hadde. Dette var penger de mente han skyldte sin ekskjæreste. De truet med å kutte av fingrene hans med en sigarkutter og å sette en brennende sigarett mot halsen hans.

Flere forhold

Mannen er også dømt for å ha tatt imot en stjålet en snøscooter, selv om han visste den var stjålet. Dessuten hadde han ved et tilfelle kjørt i ruspåvirket tilstand. En blodprøve viste at han både hadde tatt amfetamin, metamfetamin, klonazepam, alprazolam og kodein.

Ved et annet tilfelle kjørte han i en hastighet på 88,4 km i timen i 60-sonen og 80-sonen, på en svingete og iset vei fra Kvenvikmoen til Langfjordbotn. Det var også flere andre tilfeller av besittelse av narkotika, bruk av narkotika, kjøring uten gyldig førerkort.

Straffen er gjort betinget med en prøvetid på tre år, under forutsetning av gjennomføring av fem måneders behandling for rusavhengighet. Han mister førerkortet for 18 måneder, og må avlegge full, ny førerprøve.