En 30 år gammel mann måtte nylig møte i Alta tingrett, hvor han måtte svare for flere tiltaler.

Mannen var blant annet tiltalt for bruk og salg av amfetamin. I februar 2012 kjøpte han 50 gram amfetamin i Oslo, stoffet videresolgte han i Alta. Stoffet ble kjøpt på krita for 20.000 kroner i Oslo. Tiltalte erkjente delvis straffeskyld for dette punktet, ettersom han mente det var snakk om 25 gram amfetamin, ikke 50 gram.

Leide hotellsuite– Etter bevisførselen er det hevet over enhver rimelig og fornuftig tvil at gjelden på 20.000 kroner utelukkende var knyttet til det partiet amfetamin som tiltalte ervervet. Etter politiets beskjedne beregninger av hvor mye amfetamin en kan få for dette beløpet, har politiet kommet til at det er tale om minst 50 gram, heter det i dommen.

Mannen ble også dømt for oppbevaring av metamfetamin, etter at politiet ransaket bilen hans og fant 15,34 gram av stoffet.

I november 2012 leide domfelte en hotellsuite sammen med en annen. Da de ansatte i resepsjonen syntes det var mistenkelig aktivitet på rommet, med ulike og til dels mistenkelige personer som kom og gikk, varslet de politiet. Politiet fikk låne et nøkkelkort i resepsjonen og låste seg inn. Det synet politiet møtte da de ankom rommet er i vitneforklaringer beskrevet som kaotisk.

Dømt til samfunnsstraff– Det var brukte og ubrukte engangssprøyter som lå strødd over alt, sammen med lynlåsposer med innhold av hvitt pulver. Av øvrig brukerutstyr så politiet tre elektroniske vekter. I umiddelbar nærhet til der hvor tiltalte satt, ble det beslaglagt en klump med 19,60 gram hasjisj, og til sammen inntil 25 gram metamfetamin. Dette beslaget utgjør en brøkdel av det totale beslaget gjort på rommet, heter det i dommen.Tiltalte og de tre øvrige tilstedeværende ble bragt i arrest.

Mannen ble også dømt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Mannen ble dømt til samfunnsstraff i 150 timer med en gjennomføringstid på seks måneder. Den subsidiære fengselsstraffen ble satt til seks måneder. I dommen legger retten vekt på at mannen ikke har pådratt seg nye straffbare forhold etter dette og at han har gjennomført et behandlingsopplegg på en rusinstitusjon, og har klart å holde seg rusfri siden. Mannen har også flyttet fra Alta for å komme seg bort fra byens rusmiljø.

I tillegg til samfunnsstraffen må mannen betale 10.000 kroner i bot og 3.000 kroner i saksomkostninger.