En mann i 20-årene er dømt til halvannet års fengsel for vold mot sin tidligere samboer. Mannen skal ha mishandlet kvinnen psykisk og fysisk over en lang periode.

Ifølge tiltalen skal mannen blant annet ha kastet henne i gulvet, mot veggen og senga, slått og sparket henne, samt dusjet henne med kaldt vann og helt øl over hodet hennes. Mannen skal ved flere anledninger ha holdt kvinnen innelåst, samtidig som han mishandlet henne. I retten forklarte fornærmede at mannen truet henne med å lenke henne fast slik at hun aldri mer skulle se dagslys.

Må sone og betaleEtter en krangel vinteren 2013, skal mannen ha slått, sparket og tråkket på fornærmede. I retten fortalte kvinnen at det var blod overalt og at hun ønsket å oppsøke lege, noe mannen skal ha nektet henne.

Mannen ble dømt til fengsel i halvannet år. Han må også betale kvinnen 25.000 kroner i erstatning og 80.000 kroner i oppreisning.– Etter bevisførselen, og en samlet vurdering av bevisene, legger retten til grunn som bevist utover rimelig og fornuftig tvil at fornærmede ble utsatt for både fysisk og psykisk vold, trusler og trakassering ved en rekke anledninger, heter det i dommen.

– Et voldsregimeVidere mener retten at mannen skapte et voldsregime i deres felles hjem.

– De handlinger han nå dømmes for, er alvorlige og har medført problemer for fornærmede. Hun har levd i et voldsregime med frykt i hverdagen. Hun har følt redsel i eget hjem, et sted hvor alle har krav på å være trygge, heter det i dommen.

Mannen erkjente ikke straffeskyld, men ga i retten uttrykk for at han godtok at fornærmede ble tilkjent erstatning både for lidt tap og oppreisning.