Ibsens "Byggmester Solness" blir film og deler av den spilles inn i Alta. Men det tyske filmselskapet Schiwago film mangler fortsatt  en stand-in til den voksne Hilde, filmens hovedperson.

Mange unge kandidaterI kveld skal selskapet velge den unge Hilde blant 10 stykker som meldte seg til å være stand-in til opptakene som starter i morgen foran Nordlyskatedralen.

Produsent Martin Lehwald forteller til Altaposten at filmen skal skytes fra taket på Scandic hotell med den unge Hilde nede på plassen ved katedralen. Selv skal Lehwald være stand-in for skuespilleren som er Byggmester Solness og han skal klatre til toppen av Nordlyskatedralens spir i morgen.

– En rimelig heftig scene for meg som skal klatre opp helt til toppen, sier Lehwald.

Produsenten og resten av filmteamet håper de kan finne tak i en kvinne med brunt hår som er rundt 172 centimeter høy og som kan være stand-in for hovedrolleinnehaveren Julia Schacht.

Sistebilder fra fjorden– Det vi trenger en statist til i denne sammenhengen, er filmens såkalte sistebilder. Det er bilder vi skal filme på en båt ute i Altafjorden, for å vise landskapene og naturen. Hun skal hele tiden filmes med ryggen til så det trenger ikke være noen ansiktslikhet eller noe, og den personen som melder seg til et slikt stand-in-oppdrag vil være ikledd samme garderobe som hovedpersonen i filmen. Det er ingen dobbeltgjenger av Julia Schacht vi er ute etter, men en som har noenlunde samme silhuettsier Lehwald.

– Jeg håper å ha funnet en person til dette i løpet av kvelden, eller at noen melder seg og har lyst til dette. Skulle noen kunne tenke seg å være med, så kan de få tak i meg ved å kontakte resepsjonen på Scandic hotell, sier filmprodusenten.

Han har tre særdeles hektiske dager i Alta og håper å ha det meste på plass innen regissøren dukker opp i Alta.

LIGNER DU? Produsenten og resten av filmteamet håper de kan finne tak i en kvinne med brunt hår som er rundt 172 centimeter høy og som kan være stand-in for hovedrolleinnehaveren Julia Schacht. Foto: Arkiv