– Jeg synes dette er utrolig synd, både for North Energy og for altasamfunnet. Det å ha North etablert her er noe vi har brukt som «lokkemiddel» når vi har markedsført oss overfor andre selskap i oljenæringen. Sånn sett har North vært veldig viktig for oss, sier Davidsen.

Hva angår arbeidsplassene som nå forsvinner uttrykker Davidsen bekymring:

– Jeg er selvfølgelig bekymret for den direkte konsekvensen, det at kompetansearbeidsplassene som er generert her nå blir borte. Men jeg liker heller ikke signaleffekten dette gir – at man er lokalisert i Alta og ikke lykkes. For uansett hvordan man vrir på det så sender dette ut et veldig uheldig signal.

Hun understreker at det ikke på noen måte er lokaliseringen i Alta som har ført til at oljeselskapet har slitt:

– Problemene i North skriver seg fra at de rett og slett ikke har gjort nok funn, alle må erkjenne at det ikke er fordi de har vært etablert i Alta at de ikke har lykkes. Vi har gjort det vi kunne for å legge til rette for dem, både fra politisk og administrativt hold, sier hun.

– Vi har alle visst at kursen til North har gått ned, og de har meg bekjent allerede redusert antall ansatte i Alta. Og det er klart, når man ikke gjør funn og får resultater, så må dem legge om drifta for å tilpasse seg denne virkeligheten. Det er dessverre slik det er.