Mandag 2. mars klokka 10 blank er tidspunktet NRK har satt for splitten av nrk.no/nordnytt, som helt siden sammenslåingen har vært plattformen for NRK i både Troms og Finnmark. Etter at det ble bestemt at NRK Finnmark og NRK Troms igjen skal være to separate enheter ble det også lagt opp til at de to skal operere med hver sine nettsider.

Det samme skjer på radio, her skal Finnmark stå på egne bein fra og med 7. april. NRK Nordnytts TV-sendinger vil imidlertid fortsette som før.

Spent på mulighetene

Distriktsredaktør Morten Ruud gleder seg til splitten på nett finner sted:

– Jeg er ikke spent som sådan, for jeg vet hva som kommer. Men jeg er veldig spent på mulighetene som kommer. Vi kan profilere Finnmark i enda større grad enn før, og det er vi veldig glade for. Men selv om vi nå skiller lag skal vi bevare det gode samarbeidet med Troms, men også med NRK Nordland og NRK Sapmi. Vi driver hele tiden og ser på hva vi kan gjøre mer av sammen, og hva vi kan bidra med overfor hverandre, sier han til Altaposten.

Til egen nettside sier Ruud at Nordnytt på nett «går så det suser»:

– Likevel velger vi å skille lag, for å rendyrke hver vår profil. For vår del finnmarksprofilen.

Viktigere enn iFinnmark

Hva angår konkurransen internt i fylket peker Ruud særlig på iFinnmark som en viktig konkurrent.

– Ifinnmark.no er kommet på banen som en reell utfordrer for oss. Det er bra, for det skjerper oss, sier Ruud til NRK Nordnytt, før han føyer til:

– Min visjon er at vi skal være den viktigste nyhetsoppdateringssiden for folk i Finnmark.

  • Offisiell åpning av NRK Finnmark er lagt til 9. april, da kommer kringkastingssjefen og andre for å stå for den offisielle åpningen. Da er alt etablert, det som vi hadde planlagt.