Onsdag i neste uke avsløres det hvem som er blant de 300 første på kjøpelista. Fredag i neste uke utropes nummer én, når kortsalget starter.

Avslører de 700 førsteRadio Alta kjører ekstrasending mellom klokken 11.00 og 12.00 onsdag. Da leser programleder Frank Halvorsen og Rune Østlyngen opp de 700 første navnene på lista. Første gruppe er som alltid fra 1 til 300 i alfabetisk rekkefølge. Fra 301 til 700 likeså.

– Da avsløres første del av spenneing. Vi vet mange sitrer av spenning nå, sier Halvorsen som selv er laksefisker og spent på egen plassering i køen.

Mandag i neste uke, 2. mars klokken 12, går fristen for å melde seg på ut.

– Det tar seg opp. I skrivende stund er 2258 personer påmeldt. Men vi vet mange bruker helga og særlig det siste døgnet på å melde seg på, opplyser daglig leder i ALI, Tor-Erland Nilsen.

Full trøkk fra 16.30Neste fredag, 6. mars, er det kortsalg i BUL-hallen. Mediehuset er som samarbeidspartner rundt ALIs kortsalg på plass med både live radio og tv.

– Det blir et svært opplegg der vi streamer live-bilder på nettet fra klokken 16.30 til klokken 20. Samtidig går også lyden ut på Radio Alta. Sendingen på Radio Alta vil også fortsette helt til klokken 22, opplyser Halvorsen.

– Vi vet at mange heller sitter hjemme til det nærmer seg deres kjøpenummer, fremfor å sitte i hallen i timesvis. Derfor vet vi også at vi har en stor lytterskare til denne sendingen hvert eneste år, understreker han.

De fleste er fornøyd hvis de er blant de 100 første på lista. Én person vil uansett smile bredere enn alle andre.

– Vi skal selvsagt få de første kommentarene til kjøper nummer én. Hvor skal det fiskes, hvilken dato velger vedkommende og hvilke erfaringer har denne personen fra Altaelva er viktige spørsmål å få svar på, sier Halvorsen.