Rundt klokken 10 i formiddag fikk nødetatene melding om brann i en campingvogn i Detsika. Da de kom frem til stedet, hadde både vogna og det tilhørende spikerteltet brent ned.

– Det var fem stykker i campingvogna da det begynte å brenne, forteller en nabo, som har sin vogn stående et steinkast unna.

Mannen, som ønsker å være anonym, var den som ringte brannvesenet.– De kjørte nok det remmer og tøyler kunne holde, men det er jo et stykke hit og innen de kom frem var det bare ramma som sto igjen, forteller naboen.

Kastet snøTil alt hell var de i campingvogna våkne da det begynte å brenne.– Hadde de sovet, hadde det nok gått galt. For vogna var overtent innen kort tid, forteller naboen, som maktesløs måtte stå å se på at campingvogna og spikerteltet brant ned.Uten mulighet for å slukke, forsøkte han og andre på stedet å redde campingvogna og spikerteltet som sto få meter unna vogna som brant.– Vi kastet snø på spikerteltet for å hindre at det også fyr. Og vi lykkes, for der var det bare et utelys som smelta og et vindu som sprakk, forteller naboen, og legger til at det ikke befant seg folk i nabovogna.

Han forteller at det skal ha vært en gjeng unge voksne i campingvogna da det begynte å brenne.– Det var godt med flammer da de kom seg ut. Vi skjønte fort at ingenting der ville la seg redde, så da konsentrerte vi oss om nabovogna, slik at ikke den også skulle gå tapt.

Dro fra stedetDa Altaposten var på stedet et par timer etter at brannen startet, hadde nødetatene forlatt stedet. Det hadde også de som befant seg i vogna da det tok fyr. Og ifølge operasjonsleder Lars Jørgen Kleven hadde de forlatt stedet også før politiet kom.– De hadde forlatt stedet før vi kom, så de skal kontaktes og avhøres, sier Kleven, som ikke vil konkludere med hva som kan ha skjedd eller hvorfor de involverte valgte å dra så raskt fra stedet.– Det er det for tidlig å si noe om. Det vil bli gjennomført krimtekniske undersøkelser når det ikke lenger er så mye varme på åstedet, forteller Kleven.