Natur og Ungdom inviterte til ØkoØko-kveld på Huset sist mandag. Kveldens tema var økologisk mat og jordbruk. Hva er økologisk mat? Hvorfor bør man spise mer økologisk, var blant spørsmålene foredragsholderen måtte svare på.

– Det er utrolig lærerikt, spennende og inspirerende å lære mer om hvordan spise mer miljøvennlig. I dag er det så mye fokus på å spise sunt, men de fleste tenker kanskje ikke over miljøet når de handler i butikken, påpekte Tina Kristensen.

Interessen for økologisk mat gjør at mange vurderer å bli med på prosjektet Grønt Spatak til sommeren. Her har Natur og Ungdom gått sammen med  Norsk bonde- og småbrukarlag om en utplasseringsordning, der det er mulig å jobbe frivillig på økologiske gårder og setrer.

Her lærer de hvordan man kan høste og produsere miljøvennlig mat.

– Etter å ha lært og hørt om økologisk mat, var det tid for å lage en økologisk rett. Dermed bar det på kjøkkenet, der linsesuppe med økologiske varer sto på menyen, forteller Ella Marie Hætta Isaksen, leder i Finnmark Natur og Ungdom. Hun oppsummerer at mange er gira på å spise mer miljøvennlig, og oppfordrer butikkene i Alta til å ta inn mer økologisk mat.

– Da vil i alle fall disse ungdommene ta turen innom oftere, fastslår hun.