Nyvalgt fylkesordførerkandidat for Frp, Bengt Rune Strifeldt, melder om enstemmig oppslutning om partiets resolusjoner om scooterpolitikk under fylkespartiets årsmøte i Karasjok i helga. Under påhøret av nestleder Per Sandberg ble det laget presiseringer rundt hvilke deler av scooterpolitikken som er viktig for finnmarkingene.

– Vi sender en resolusjon til stortingsgruppa og en uttalelse til medlemmene i Stortingets miljø- og energikomite om at vi ønsker en lovendring som gjør det mulig å ta hele vannet i bruk til rasting og fisking dersom ei scooterløype krysser vannet. Vi vil også ha mulighet for å opprette flere tilførselsløyper inn dit folk bor i distriktene. Det må også presiseres i det nye lovverket som kommer at muligheten for å åpne løyper etter 4. mai ikke forsvinner. I tillegg ønsker vi at regjeringen tar skrittet helt ut og fjerner alle engangsavgifter på snøscooter, samt årsavgiften, opplyser Strifeldt.

– Med andre ord mye av det samme som Frp alltid har ment?

– Det kan du si, men det er viktig at vi jobber mot sentrale myndigheter med disse tingene og mobiliserer vår stortingsgruppe, slik at våre formuleringer kommer inn i lovendringen. Det er viktig at vi sikrer at de som skal vedta nye lover på området fatter vedtak på rett grunnlag.

Odd Eilert Persen ble valgt inn som ny nestleder i fylkespartiet, og «feiret» det med en selfie sammen med en annen nestleder, Per Sandberg. Selfien la korsfjordingen ut på Facebook.

«Takker alle for tilliten jeg fikk som ny nestleder i Finnmark Frp. Mange gode saker ble fremmed og banket gjennom. Spesielt glad er jeg for at kystriksveien mellom Alta og Hammerfest nå endelig skal bringes helt til topps i partiet», melder Persen på Facebook.

– Ja, vi ønsker å fortsette å jobbe hardt for å få realisert kystriksveien, og har vedtatt at vi vil få veien utredet. I tillegg vil vi gi samferdsel et løft i Finnmark, blant annet gjennom å hente inn vedlikeholdsetterslepet på veiene og se på utbedring av fylkesveiene til Jarfjord og Pasvik, melder Strifeldt.