Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS har solgt datterselskapet Store Norske Gull AS til gruveselskapet Antaeus AS, melder highnorthnews. Det nordnorske gruveselskapet eies av Øystein Rushfeldt, som også er adm. dir. i Nussir ASA og en drivkraft i mineralutviklingen i Nord-Norge.

Store Norske Gull AS har rettigheter og eiendeler på fastlandet som er inkludert i salget. Selskapets utmål på Svalbard holdes utenom salget og blir overført til Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS (SNSK).

Selskapet begynte letevirksomhet i Finnmark i 2004. I første omgang var dette for å få økt kompetanse. De innledende studiene i Finnmark utviklet seg etter hvert til selvstendige leteprosjekter. Store Norske Gull AS har 26 undersøkelsesrettigheter i Finnmark og 47 undersøkelsesrettigheter i Troms, til sammen 215 kvadratkilometer.

Rushfeldt forteller til highnorthnews at han ønsket å kjøpe Store Norske Gull «for å videreføre det meget solide arbeidet som er lagt ned i selskapet». Målet er å på sikt skape et nordnorsk industriselskap med nordnorsk eierskap.

– I dag er det ikke drift i Store Norske Gull AS, og når det kan bli drift igjen i selskapet avhenger av kapital, sier Rushfeldt.

– Akkurat nå er det kapitaltørke i mineralmarkedet, men når dette snur vil det være mulig å starte arbeidet igjen, sier han.