Mannen, som opprinnelige er fra Finnmark, men bor i oslo, hadde offisielt bare inntekt på 15.000 kroner brutto i måneden. Virkeligheten var en helt annen. Mannen solgte mye narkotika og ble i Oslo tingrett dømt for å ha solgt 1,5 kilo amfetamin, 3,7 kilo hasj og 200 tabletter av typen Subutex til personer i Alta, Hammerfest og Kautokeino i tiden 2008 til 2012.

Det var i 2010 at Økokrim mottok en melding om at tiltalte, som ikke hadde vært i jobb siden 1999, hadde satt inn store beløp på kontoen sin i Sparebank1. Meldingen ble sendt grunnet mistanke om noe straffbart i henhold til hvitvaskingsloven. Det ble kort tid etter innledet politietterforskning av mannen.

Mannen tiltalte samarbeidet med i Hammerfest ble forøvrig dømt til fengsel i to år og tre måneder allerede i 2013. En annen ble dømt til to år og åtte måneder. Straffen ble satt ned til to år og fire måneder Hålogaland lagmannsrett året etter. Tiltaltes sak skulle vært oppe for lenge siden, men har blitt utsatt tre ganger grunnet at tiltalte har vært syk.

Mannen ble i Oslo tingrett dømt til tre år fengsel, hvorav ett år og seks måneder gjøres betinget. I dommen ble mannen også dømt til å tåle inndragning av 820.000 kroner som var ervervet gjennom narkotikasalg.