Ap-politiker Gjermund Amundsen er ikke nådig i sin kritikk av rederiet Boreal, som har fergekontrakten for en rekke av strekningene Finnmark, deriblant strekningen i Loppa og Hasvik.

– Går ikke an

– I går var det onsdag, da er det ingen ferge i Vestre Loppa. I dag kom ikke Hasfjord som den skulle. Begrunnelsen var mannskapsmangel. Jeg spør meg; hva har politikerne tenkt på når de har gitt kontrakten til et rederi som til stadighet mangler folk og innstiller ferga uten å gi noen varsling.

– Selv hadde jeg time for service på bilen, men det gikk altså i vasken fordi ferga ikke gikk, sier Ap-politikeren, og legger til at han er mer enn irritert over forholdene.

Skjer altfor ofte

Amundsen sier han forstår at det kan oppstå problemer en gang i blant, men dette har nå gjentatt seg en rekke ganger.

– Boreal ga ikke en gang beskjed til konkurrenten Fjord1 om at de manglet folk. Boreal kunne godt leid inn Åfjord til å ta denne ekstraturen over til Tverrfjord og hentet dem som skulle fra Nuvsvåg i det minste. Men det virker som at Boreal ikke ønsker å bruke fem flate øre ekstra på passasjerene her ute. Konkurrenten Fjord1 gjør jobben som forventet av et rederi, det kan man ikke si om Boreal, dessverre, sier Amundsen.

Han sier han er sterkt urolig over måten Boreal nå drifter sin konsesjon på, og synes det virker som at selskapet gir blaffen i passasjerene.

– Vi begynner å føle det som at Boreal gir blaffen i oss her ute. For dette er ikke første gang, det er sikkert tiende gang det skjer. Tilliten til Boreal begynner å bli veldig tynnslitt. Og det tragiske er jo at de skal inn i en ny kontraktsperiode nå.

Stengt vei og sykdom

Driftsleder for Boreal i Finnmark, Pål Gunnar Normann, sier at akutt sykdom og stengt vei til Havøysund hvor man skulle hente ekstra mannskap fra var årsaken til kanselleringen i morges.

– Vi har nå satt inn ekstra avgang på sambandet Sør-Tverrfjord, Bergsfjord, Tverrfjord til Øksfjord. Den ruta går kvart over ni, sier driftslederen.

– Det blir påstått at dere ikke har varslet om rutekuttet på morgenen?

– Det er ikke riktig, vi varslet 177 og sendte ut sms-varsling i går kveld. Så vi har fulgt de vanlige varslingsrutinene. Men akutt sykdom kan vi ikke gjøre noe med, det er sånt som kan skje, sier Pål Gunnar Normann til avisa.