IKKE BRA: Høyre-politiker Ole Martin Rønning tror ikke på NVEs karakteristikk av Hamnefjell som et av landets beste vindkraftområder.
(Foto: Finnmaark Kraft)

IKKE BRA: Høyre-politiker Ole Martin Rønning tror ikke på NVEs karakteristikk av Hamnefjell som et av landets beste vindkraftområder. Foto: Finnmaark Kraft

– Lek ikke med folkets penger

Høyre-politiker advarer mot vindkraftsatsing.

Hammerfest-politiker Ole Martin Rønning er sterkt kritisk til at kraftlagene «leker med folks penger». Næringslivsgründeren er en ivrig samfunnsdebatant og representerer Høyre i bystyret i Hammerfest.

– Mitt utgangspunkt er at alle eierne av Finnmark Kraft disponerer finnmarkingenes penger og ressurser. Da har de et ansvar for å sørge for at de ikke søles vekk av lite kompetente folk i styrene og ansatte uten erfaring med nye fagfelt som man kaster seg inn i. Bruk ikke flere kroner på Hamnefjell vindkraftverk, er Rønnings advarsel til både politikere og styrerepresentanter.

Han har sjekket regnskapene til Finnmark Kraft og ser at kraftlagene har vært nødt å tilføre selskapet millioner siden oppstarten for å å holde det flytende. Rønning tror heller ingenting på at Hamnefjell har en av landets beste vindressurser og størst potensial som kraftanlegg.

– Dette er et tapsprosjekt, i beste fall et rent risikoprosjekt, mener han.

– Betyr ikke lokalt eierskap noe for deg?

– I denne sammenhengen ser jeg at eksterne investorer ikke vil bruke penger her, og skulle dem kommet ville det vært bra for å få tilført nødvendig kompetanse. Et vindkraftverk kan ikke flyttes, og vil forbli lokalt uavhengig av hvor eieren sitter, mener den erfarne næringslivslederen.

Han fnyser også av påstanden om at det var en tabbe å selge FFR til franske eiere, og ikke til kraftlagene og havøysundingen Ole Olsen som stod klare til å ta over.

– Ingen tabbe. Kraftlagene hadde ikke kompetansen, heller ikke Ole Olsen, og salget var en riktig avgjørelse. Det hadde vært bedre å beholde FFR på fylkeskommunens hender enn å selge det til den lokale kjøpergruppen, påpeker Rønning.

Høyrepolitikeren fra Hammerfest sier han har holdt sine partikamerater i toppen av Finnmark Høyre orientert, og ikke har fått noen negative tilbakemeldinger derfra  på sitt budskap.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå
 

Siktes for ruskjøring

– Ble stanset etter tips fra publikum.

Eldre spiser fortsatt mer fisk enn yngre

Og vi i Nord-Norge er landets ivrigste fiskespisere.

– Kom til rasert campingvogn

81-åring langt nede av synet som møtte han på «Bruse bro».

Få bryr seg om kronekursen i ferien

– Liten betydning for feriebudsjettet.

– Flere lovbrudd

LO ber sommerjobbende ungdom være obs i et tøft marked.

skyting

Ble norgesmester på hjemmebane

Knut Saxe Kjeldsberg var suveren på Kvenvikmoen.

fotball

Jublet for tidlig

Christian Reginiussens scoring holdt ikke til poeng i toppkampen.

fotball

Sterkt bortepoeng

Både BUL og Byåsen scoret på overtid.

Nådde fram der andre kom til kort

Vilde Signora sjarmerte  Solvik-Olsen i senk.