En 21 år gammel mann som tidligere bodde i Alta måtte nylig svare for seg i Alta tingrett, tiltalt for å ha tatt ut 13.000 svenske kroner og 1.000 euro fra minibankkortet tilhørende bedriften der han tidligere jobbet.

Firmakortet var betrodd de ansatte, slik at de kunne gjøre innkjøp til bedriften, skriver Alta tingrett.

– Fikk for lite lønn

Men i stedet for å bruke kortet i henhold til intensjonen, misbrukte mannen tilliten til arbeidsgiveren. 27. april i fjor tok han med seg kortet, dro til Sparebank1 Nord-Norge sin minibank i Alta sentrum og tok ut pengene. Disse tenkte han å bruke til en privat reise til Bulgaria.

I dommen går det fram at tiltalte forklarte at han tok pengene fordi han følte seg deprimert og derfor ønsket å reise til Bulgaria.

– Han har forklart at han følte han fortjente beløpet, allden tid han fikk for lite lønn av arbeidsgiver. Til det bemerker retten at å for eksempel gå i lønnsforhandlinger med arbeidsgiver eller innhente bistand fra Arbeidstilsynet anses som en langt mer hensiktsmessig metode for å oppnå lønnsforhøyelse, til sammenlikning med ulovlig selvtekt og tyveri, skriver retten i dommen.

Kjørte i fylla

I tillegg til å robbe arbeidsgiveren sto mannen tiltalt for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand, samt for å ha kjørt bil uten å ha førerrett. Kjøringen fant sted natt til 27. april i fjor.

Tiltalte innrømte å ha drukket øl før han kjørte bil denne natta. Kjøringen hans var ifølge politiet uforsvarlig, da den medførte en nesten-påkjørsel ettersom han havnet over i motsatt kjørefelt. Ferden førte til en utforkjøring.

Mannen ble pågrepet etter kjøringen, og blodprøve tatt av han viste at han hadde 0,93 i promille.

Retten gir mannen noe straffradrag grunnet hans uforbeholdne tilståelse, men mener han må tåle fengsel i 24 dager samt en bot på 22.000 kroner. I tillegg får han ikke lov til å gå opp til førerprøven før om tidligst 20 måneder.