Ordførerkandidat Monica Nielsen avviser at Ap gjemmer seg bak SV og Venstre i skolesaken.

– Vi hører at Frp, Høyre og Kystpartiet etterlyster et klart og tydelig Ap. Noen mener at vi skyver SV og Venstre foran oss fordi vi ikke selv tør fronte en upopulær sak. For det første er ikke vedtatt skolestruktur en upopulær sak. Den vil bli veldig bra for Alta-samfunnet. For det andre har Arbeiderpartiet aldri unngått å ta ansvar selv når det har stormet som verst, sier Nielsen til Altaposten.

God jobb

En av årsakene til at hun og Ap ikke har vært på banen i de siste dagers stormfulle debatt rundt opptaket til de kommende 1. klassingene i Alta, er at de anser at både SV og Venstre med sine toppfolk har forsvart strukturvedtaket fra juni på en god måte.

– Både hovedutvalgsleder Trine Noodt (V) og leder Tommy Berg i Alta SV har fått fram det viktige; at høringsnotatet med tilhørende kart over opptaksområdene aldri burde vært sendt ut i den formen det hadde. Det har skapt unødvendig uro og dramatikk som ordføreren, og ikke administrasjonen, må ta på sin kappe. Da forutsetter jeg at det er korrekt det som har kommet fram i Altaposten, at det var ordføreren som påla administrasjonen å sende ut notatet før det hadde blitt behandlet og kvalitetssikret av hovedutvalget, sier Nielsen.

Les også: – Skolevedtak gir ingen innsparing

Ber om dialog

Ordførerkandidaten til Ap mener det naturlige for ordføreren, som ikke har flertallet bak seg i kommunestyret, er å lytte til både hovedutvalgslederen og sentrale politikere i flertallsgrupperingen.

– Det handler om å ha god dialog med flertallet. Det er en dialog som jeg konstaterer har vært fraværende.

– Ifølge ordfører Laila Davidsen var konsekvensene et opptaksregime for 1. klassingene – før hovedutvalget vedtok muligheten for ekstraklasse, at unger fra sentral-Alta måtte busses ut til skoler i Tverrelvdalen og Øvre Alta?

– Det har aldri vært aktuelt å busse elever verken til Tverrelvdalen eller Øvre Alta. Ordføreren vet, eller burde ha vist, at flertallsvedtaket tilsier at ungene skal kunne gå på sin nærskole, og at det kun er snakk om mindre justeringer av opptaksområdene. Det har dessverre kommet flere utspill som har bidratt til å skape en unødvendig uro for foreldre og elever, mener Nielsen.

Nielsen peker på at utbyggingen av Kaiskuru og Aronnes til 1-7-skoler er avgjørende for strukturvedtaket, og når utbyggingene er gjennomført vil det meste ligge til rett for en optimal struktur.

– Elevene vil kunne gå på sin nærskole, samtidig som vi vil få fylt opp klassene og drive skolen effektivt og med god økonomi, mener Nielsen.