Rambo iler til med pekestokken etter at Altaposten på kommentarplass har gitt rådmann og oppvekstsjef en skjennepreken av de sjeldne. Hansen & Hansen ble beskyldt for at de framstiller Altas politikere som tullinger, som om ikke politikerne fikser den biffen sjøl (se faktaramme).

Rådmann Hansen og oppvekstsjef Hansen er det nærmeste vi kommer smukkasene i Hanson Brothers og fortjener slett ikke å bli mistenkeliggjort av en bladfyk og kartleser med dårlig impulskontroll. Her har man tatt seg bryet med å lage kart av modellen til powerpoint-mafiaen i samferdselsavdelingen i fylkeskommunen, så blir man møtt med ufin mistenkeliggjøring, nesten på Ernø-nivå. Det må da være mulig å snekre sammen et kart uten kompass.

Rådmannen var ærlig nok til å innrømme at skribleriene og UFO-teoriene til Altaposten «var det verste han hadde opplevd», og da snakker vi tross alt om en hardfør kar som er vokst opp i Lille Chicago på Magerøya, i sommerbyen som har ti måneder med full vinter og er den eneste pletten på jord som med troverdighet kan påstå at «På Nøden spiser fanden fluer».

  Hansen & Hansen har spisskompetanse på å legge ned skoler i Nordkapp og burde fått blankofullmakt fra Laila til å fjerne skoler der elevene har hver si tavle. Rambo vil gjerne benytte anledningen til å beklage at de har havnet i «noodta» til Venstre, et promilleparti som snart bare består av folk som har rømt hals over hode fra Lailas gemene hop. Det vil si; Venstre er ikke mindre enn at de skygger fullstendig for Arbeiderpartiet, som må ha gjemt seg i skjørtekanten til Trine Noodt i skolesaken...

Les alt av Rambos elleville skriverier i fredagens utgave.