Rundt klokka fire natt til tirsdag tok det til å brenne i en bolig i Sagabrinken. I boligen lå tre gutter i på 9, 10 og 14 år og sov.

Da brannalarmen plutselig begynte å ule våknet den eldste av de tre. Han ringte far til de to yngste brødrene hans, som bor like i nærheten.

– Jeg ble oppringt av stebroren til mine to sønner, som sa at det brant i huset. Jeg startet rett opp til dem, samtidig som jeg ringte brannvesenet. Da jeg kom dit opp hadde eldstekaren fått klær på de to småbrødrene og berget dem ut av huset. Jeg fikk ungene inn i bilen, og tok vare på dem, forteller mannen.

Mange tanker

Det viste seg at brannvesenet hadde blitt varslet før mannen ringte, da huset er utstyrt med både vanlige, seriekoblede brannvarslere samt med varslingssystem som fører til at brannvesenet blir automatisk varslet ved brann.

– Brannvesenet var raskt på pletten og fikk slukket brannen. De sørget for at skadene på huset ble relativt små. Men det viktigste er uansett at det gikk bra med guttene, forteller mannen.

– Hva tenkte du da det gikk opp for deg at det sto bra til med guttene?

– Det var mange tanker som gikk gjennom hodet, ikke minst ser jeg at det kunne gått så mye verre. Jeg har fortsatt mange tanker som spinner rundt akkurat nå, sier mannen.

– Det som i alle fall er helt sikkert er at eldstekaren er en sann superhelt. Han er bare 14, men har likevel klart å holde hodet kaldt og gjorde alt riktig. Da han våknet fikk han varslet meg, han sørget for at småbrødrene fikk på seg klær og hjalp dem ut. Han gjorde alt etter boka. De to minste har også gjort som de skal gjøre; de hørte på storebroren sin og gjorde som han sa. Heldigvis, sier mannen.

– Glade for at det gikk så bra

Tirsdag morgen ble den eldste sendt til Hammerfest sykehus for en sjekk, sammen med sin mor. Altaposten har vært i kontakt med henne, men hun var ganske sliten og overlot det til sin tidligere samboer å uttale seg til avisa.

– Ettersom jeg forstår står det bra til med dem, sier kvinnens ekssamboer til Altaposten.

– Alle er naturlig nok veldig oppbrakt. At guttenes mor er sliten og ikke ønsker å snakke med avisa er fullt forståelig, hun var på nattevakt da dette skjedde og har vært lenge våken nå. Men uansett, vi er alle glade for at det gikk så bra som det gjorde. Og vi må bare minne folk på hvor viktig det er med ordentlig brannvarsling. Det skal så lite til før det går riktig ille. Og når uhellet først er ute, da teller hvert eneste minutt, sier mannen.