1. desember sto Malin Ek på busstoppet utenfor Tverrelvdalen skole og ventet på skolebussen. Tingene sine – skolesekken, en utebukse, et par votter og en kornett – sto i busskuret, mens Malin selv sto like bortenfor.

– Plutselig stoppet det en bil. Ut hoppet det en eldre dame som tok alle Malins ting, kastet dem inn i bilen og kjørte videre, forteller Malins mor, Tone Reinholdtsen Ek.

Hun har fått hendelsen gjenfortalt av en lærer som hadde inspeksjon.

Dukket plutselig oppLæreren løp etter bilen, som stoppet utenfor Joker-butikken. Men idet læreren nærmet seg kjørte bilen videre. Bilen var så skitten at læreren ikke fikk tatt registreringsnummeret. Etter det har Malins ting vært sporløst forsvunnet.

Frem til fredag i forrige uke.

Da kom en mann innom Altaposten og fortalte at han hadde funnet tingene på et busstopp i Saga.

– Hele greia er merkelig, sier Reinholdtsen Ek, som hadde gitt opp håpet om å se de stjålne tingene igjen.

– Vi anmeldte saken til politiet og har etterlyst tingene via skolen og på sosiale medier. Men ingen har sett noe, forteller hun.

Måtte kjøpe nyttTingene som ble stjålet er av liten verdi for andre, men det frekke tyveriet skapte mye ekstra styr for Reinholdtsen Ek.

– Vi måtte jo kjøpe alt på nytt og Malin måtte låne ny kornett fra korpset. Men nå er vi bare glad for at tingene har kommet til rette, sier Reinholdtsen Ek, som ikke kan forstå hvorfor tingene ble stjålet i utgangspunktet.

– Vi tenkte først at noen kanskje hadde fått beskjed om å hente noe og rett og slett tatt feil. Men ettersom tingene ble funnet samlet, virker det nesten som om noen bare har tatt det og slengt det fra seg igjen. Malin var helt fra seg da tingene ble stjålet og ble veldig glad da vi så at alt var funnet, sier Reinholdtsen Ek.