23. desember sendte North Energy ut børsmeldingen som fortalte at de leter etter partner.

– Det har ikke skjedd så mye mer siden børsmeldingen ble sendt ut. Det jeg kan si er at vi nå er inne i en bred strategisk prosess foranlediget av at en industriell aktør har tatt kontakt med oss. Prosessen vi nå er inne i  ble varslet i børsmeldingen som ble sendt ut den 23. desember, sier Knut Sæberg, finansdirektør og den som er nest høyest på rangstigen i North.

Positiv stemning

Etter det har selskapet fått stor oppmerksomhet på bakgrunn av et leserinnlegg skrevet av tidligere banksjef Svein Aasegg. I leserinnlegget blir selskapet gitt lite håp for framtiden. Verken Sæberg eller andre i North Energy har ønsket å kommentere noe ved Aaseggs innlegg. Overfor Altaposten avviser imidlertid finansdirektøren at situasjonen er kritisk for selskapet.

– Nei, stemningen hos oss er positiv, også med tanke på framtiden. Vi er i en situasjon hvor vi har  finansiert brønnprogrammet vi har foran oss i 2015. Nå gjenstår det bare å finne olje.

Fall i oljepris

North Energy har 25 lisenser hvor det vil bli lett etter olje og gass i 2015 og 2016. Et problem er alle oljeselskapene går en usikker fremtid å møte grunnet lave oljepriser og økende kostnader. Det har tvunget industrien til å redusere sin forbruk av kapital. Oljeprisen er tilnærmet halvert i forhold til bare for kort tid tilbake.