Aksjekursen til Alta-baserte North Energy har falt fra tegningskursen 26 kroner til 2,60 kroner. Selskapet ble lillejulaften priset til 333,3 millioner kroner på Oslo Axess, som faktisk er mindre enn selskapets egenkapital. Etter at selskapet samme dag slapp nyheten om at man skal starte et strategiarbeid som kan ende i fusjon, steg aksjekursen med 10 prosent, men aksjen er fortsatt ikke et verdipapir særlig mange ønsker å satse på.

Fra starten i 2007 til og med 2013 hadde North Energy ifølge DN et samlet driftsunderskudd på 2,2 milliarder kroner, der mesteparten skriver seg fra boring av letebrønner. Selskapet har fått 1,8 milliarder kroner tilbake fra Staten i form av skattesubsidier. Selskapet har hentet inn over en halv milliard kroner fra investorer for å lete etter olje og gass, hittil uten å ha gjort et eneste drivverdig funn.

Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier sier til DN at North Energy har en dyster framtid hvis det ikke blir klaff i noen av letebrønnene i år.

– Borer de tre-fire tørre brønner til, så er de ferdige, sier Olaisen.

North Energy meldte nylig at de har sikret seg mellomfinansiering for sitt leteprogram på fire brønner i 2015.

I 2012 var det samtaler om fusjon mellom North Energy og Front Exploration, men uten resultater. Et selskap som nå nevnes som mulig fusjonspartner for North, er Core Energy.

– Det har jeg overhodet ingen kommentar til, sier administrerende direktør Jan Harald Solstad til DN.