Amedia i Finnmark slår sammen avisene Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten og blir Mediehuset Finnmark med felles digital plattform. Altaposten mister sin nettsjef som dermed blir Amedias øverste mann i Finnmark.

Flinkeste i Polaris

Reginiussen er født i Alta, vokst opp i Raipas, har arbeidet som journalist i Altaposten, Stavanger Aftenblad, SOL.no, TV 2 og kom for to år siden tilbake til Altaposten som nettsjef. Altaposten har under Reginiussens ledelse av den digitale satsingen vært en av Polaris Media sine "flinkeste i klassen."

– Jeg gleder meg nå til å møte de mange dyktige ansatte i de tre mediehusene. Selv om det framover blir stort fokus på det digitale og satsing på en felles nettplattform, så er det viktig å fortsatt ta vare på papiravisene. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringene som nå venter, sier Reginiussen.

Relevansen

Selv om stammespråket i Reginiussen-familien ofte handler om overgangssummer når de profesjonelle fotballspillende brødrene (Mads, Christian og Tore)  skifter fotballklubb, ønsker ikke den nytilsatte ansvarlige redaktør og daglige leder for Mediehuset Finnmark, Arne Reginiussen å si noe om lønnsforholdene når han forlater et mediehus til fordel for et annet.

– Det blir en forskjell fra å arbeide i Mediehuset Altaposten med et mer nært fokus på sakene, til den regionale tankegangen, sier han.

Reginiussen sier han er ydmyk overfor den oppgaven han står overfor, han har ikke fasitsvar på alle spørsmål.

- Dette er en stor oppgave, og jeg gleder meg nå til å møte de mange dyktige ansatte i redaksjonene. Jeg føler meg på trygg grunn og mener de tre avisene har gode forutsetninger for å lykkes med den felles satsingen, sier nytilsatte Arne Reginiussen som vil være på plass i FDs kontorlokaler i begynnelsen av januar 2015.

– Jeg skal ha kontorsted i Alta, men kommer til å være mye rundt i redaksjonene i Finnmark, sier Reginiussen.

Klubbleder i journalistklubben i Finnmark Dagblad, Helle Østvik, sier hun har stor tro på Arne Reginiussen som leder for det nye Mediehuset Finnmark.

– Vi er glad for å ha fått ansatt ny daglig leder, sier Østvik.