– Det er ikke slik det skal se ut når naboer, turister og andre går forbi i området. Det skal se «normalt ryddig ut», påpeker miljødetektiv i Alta kommune, Bjørnar Strøm-Hågensen.

Ønsker fremdriftsplanDet var 4. juni i år at Alta kommune var på befaring i området. Det de fikk se var nedslående.

– Vi er i en tidlig fase i forhold til innhenting av informasjon fra grunneierne. Vi vet lite om årsaken til at det ser slik ut. Det kan være ting som ligger bak, som forklarer det. Så tidlig som dette retter vi en «snill» henvendelse til dem det gjelder, i dette tilfellet Garnservice Norge med adresse Korsfjorden. Dette skal ha vært et firma som nå er lagt ned. K2 driftsbygg AS skal ha tatt over, men er senere slettet i Brønnøysundregistrene. Slik vi forstår det, er det nå K2 Holding AS som er rettmessig mottaker for henvendelsen vår, slår Strøm-Hågensen fast.

Selskapet, som har forretningsadresse i Pollen på Stjernøya, har fått frist til 15. januar med å redegjøre for situasjonen og fremdriften i arbeidet med opprydding.

Tonnevis med rotRundt på eiendommene, som er fordelt på flere matrikkelnummer, ligger et enormt spekter av utstyr og søppel om hverandre. Alt fra gamle fiskekar via garn, fôrsekker og treverk til en halv traktor og mye mye mer er å se på bildene.

Altaposten har gjort flere forsøk på komme i kontakt med styreleder og administrerende direktør i K2 Holding, Knut Magnus Kristiansen. Ved ett tilfelle fikk vi kontakt, men linja ble brutt. Altaposten har skriftlig bedt om tilbakemelding, uten å få svar.

– Dette er utstyr og søppel som har ligget der lenge. Mange, mange år. Heldigvis er det lite som inneholder stoffer som utgjør forurensingsfare. Men likevel er det ikke greit at det ser slik ut, påpeker Bjørnar Strøm-Hågensen.

FOR HALV MASKIN: Denne halve traktoren er bare et av svært mange objekter som er plassert rundt om på tomtene i Komagfjord. Foto: Alta kommune