Klammeriet endte med at han satte handa mot halsen hennes og dyttet henne overende.

Saken gikk først til forliksrådet, der kvinnen nektet å møte. Så gikk saken til retten, siden mannen nektet å vedta boten han ble ilagt.

Etter at politiet hadde ryddet opp på en fest i nabolaget nyttårsnatta i år, kom 46-åringen bortover for å se etter sønnen sin, som han fryktet var på fest i huset politiet hadde tømt. I gangen ropte han på sønnen.

Huseieren sto også i gangen, og ga beskjed til 46-åringen om at sønnen hans ikke var der. Hun pekte mot ytterdøra, og sa med høy stemme at 46-åringen skulle forlate huset.

Vitner forklarte i retten at 46-åringen hadde tatt tak i den kvinnelige huseierens hals eller nakke – og dyttet henne bakover slik at hun falt.

Etter rettspraksis skal det lite til for at en fysisk kraftanvendelse mot en annen person innebærer en overtredelse av straffeloven § 228. Tingretten var klar på at denne paragrafen i straffeloven var brutt, og mente derfor at aktors påstand om en bot på 8.400 kroner var passende straff. Mannen må i tillegg betale 500 kr i saksomkostninger.