Sidene «Overhørt på» sprer seg som ild i tørt gress på Facebook. På landsbasis har undretusener av elever og studenter samlet seg i gruppene for å få sladder fra sin skole. Nå er en slik sladreside også opprettet for Alta videregående. På få dager har siden «Overhørt på Alta VGS» fått over 700 liker-klikk. Der oppfordres folk til å sende inn anonyme tips om de overhører noe underholdende. Blant annet står det at en gutt skal ha sagt «Hadde æ kunne stoppa tia så hadde det blitt så mye voldtekt på skolen». Dette har fått noen til å reagere. «Går på skole med idiota», skriver ei, mens en annen spør om det ikke er meningen at siden skulle være fri for krenkende innslag.

Blokkerte siden

– Jeg trodde vi var ferdige med vulgær kvasisladder på ungdomsskolen. «Overhørt på Alta vgs» er en dustete side, og noe jeg ikke vil ha i min Facebook-feed. Det er på tide å gå sammen om the death of bitchiness, og derfor oppfordrer jeg alle til å ikke like siden, sier Eilert Isaksen-Warth, elevrådslederved Alta videregående skole.

Han tror siden kan gi grobunn for mobbing.– Jeg tror ikke siden vil være skolens snakkis. Det er som Se og hør: du leser det hvis noen du kjenner er i det, men ellers holder du deg unna, rett og slett fordi sladder ikke har den underholdningsverdien den intelligente ungdommen på skolen vår søker. Men det er klart at dette kan være mobbing, sett at det som skrives er plagende og treffer enkeltmennesker. Da er det ikke greit, mener han, som oppfordrer medelevene til ikke å like siden.

– Uten publikum er siden ingenting, men skal de holde på, håper jeg de skriver ufarlig, humoristisk og med glimt i øyet.Ble slettet

På flere andre skoler i landet, har sidene blitt slettet etter at folk har følt seg mobbet. – Dette et typisk eksempel på hvordan sosiale medier oppfører seg, sier medieforsker Paul Bjerke ved Høgskolen i Volda til VG.

– Før sosiale medier ble oppfunnet, ble slike sitater spredt fra munn til munn, i et mye saktere tempo. Det samme foregikk blant oss mennesker, men mye langsommere. I media kunne overhørte utspill sagt av ledere bli sitert i avisene. I sosiale medier er skillet mellom privat og offentlig mer trøblete, og det som blir sagt spres fortere og bredere, sier Bjerke.