Fiskeindustrien har normalt stor utskifting av ansatte og til dels høyt sykefravær. Hos Grieg på Simanes var det for ett år siden sykefravær opp mot 14 prosent, mens dette nå er halvert på 11 måneder.

Bedre sosialt for ansatte

– Det har vært en gjennomgangsmelodi at det å arbeide i fiskeindustrien ikke er særlig lekkert, dette ønsker jeg som fabrikksjef å gjøre noe med, og nå er sykefraværet halvert. Vi serverer blant annet varm lunsj hver dag til alle ansatte, det har mye å si for det sosiale. Jeg tror slike ordninger bidrar til at trivselen på arbeidsplassen øker, sier fabrikksjef Roger Pedersen hos Grieg på Simanes.

Look to Simanes

Pedersen har en egen visjon for slakteriet til Grieg.

– Jeg har sagt at vi skal være så gode at resten av Grieg Seafood ASA ser til oss.  Gjør de det, så skal det skinne gjennom at limet i vår organisasjon er alle nasjonene som jobber hos oss, de ulike kulturene og det ønsket de ansatte har om å gjøre en god jobb. Nesten alle hos oss er organiserte i NNN og vi betaler tarifflønn som starter på 163 kroner timen, sier fabrikksjefen.

Siden det er så mange utenlandske medarbeidere ved slakteriet har Grieg sammen med Alta videregående skole også satt i gang norskkurs.

– Her betaler de som deltar en liten egenandel og den får de tilbake når de har bestått kurset. Tenk at hele 34 av våre ansatte meldte seg første gang vi lagde kurs, sier Roger Pedersen til slutt.