Gruppeleder og hovedutvalgsleder Noodt forstår lite av at lederen av Utdanningsforbundet i Alta, Anette Berger, har gitt tommelen opp for Frp-budsjettet.

– Skal jeg tro Altaposten var det mye applaus og lite kritiske merknader fra Utdanningsforbundet etter at de hadde vært til stede under framleggelsen av Frp-budsjettet. Det forundrer meg så lenge forslaget både legger utvidelsen av Kaiskuru og Aronnes til 1-7 skoler på is, samt foreslår å legge ned Kåfjord, påpeker Noodt.

Ingen skolesatsingHun tror at Utdanningsforbundet, etter å ha lest budsjettforslaget til Frp nøyere, vil komme til samme konklusjon som Venstre; at Frp budsjettet ikke gir skolen mer å rutte med i 2014 enn det rådmannen har lagt opp til i sitt budsjettforslag. Tvert om hevder hun at et fellestrekk både i Frp og Høyres budsjett blir at skolen kommer dårlig ut.

– Jeg er overrasket over at Frp presenterer sitt budsjettforslag som en satsing på skolen. Først drar Frp inn store beløp, i hovedsak fra skolen, for så å putte dem tilbake som en «rektorpott». Grepet gir ikke mer ressurser til skolen. Høyre har i sitt budsjettforslag stilt seg bak hovedtyngden av de kutt rådmannen har foreslått i sitt forslag, et budsjett jeg som hovedutvalgsleder mener ikke er til å leve med, påpeker Venstres gruppeleder i kommunestyret, Trine Noodt.

Ikke friske pengerHun mener at Alta-skolen fortjener politikere som er ærlige og gir et korrekt bilde av hvordan skolen skal prioriteres de nest årene.

– Snakker vi om en satsing i budsjettet for skolen må området tilføres friske penger. Det bør også være realisme bak omprioriteringer. Når Frp ønsker å styrke skolen og finansierer det med å hente inn 1,9 millioner kroner fra kutt i sosialhjelpsutbetaling, er det ikke realisme. Tvert om viser erfaringene at slike forsøk ender opp som en tragedie, og ikke lar seg gjennomføre.

Noodt er også svært kritisk til at Frp og Høyre utmatter Kåfjord og Leirbotn skole med å ta stadig omkamper. Både Høyre og Frp har foreslått Kåfjord skole lagt ned, mens Høyre i tillegg i sitt budsjettforslag har inne nedleggelse av Leirbotn skole.

– Når dette legges inn i budsjettet, og både Frp og Høyre utmerket vet at det ikke er flertall for en slik løsning, er det eneste de oppnår å skape uro og usikkerhet.

Dyr ny skoleNoodt registrer også påstanden om at Frp vil spare millioner i investeringer og drift med en ny struktur. Regnestykket til Frp vil ifølge Noodt ikke gå opp. Hun viser til at alle partiene vil bygge ny skole på Komsa, forskjellen er at flertallspartiene vil arealbegrense skolen og ha den til som en 1-parallellskole, mens Frp vil ha to klasseparalleller.

– En ting er at det ikke er elevtall til to-parallellskole på Komsa, men den vil også sprenge investeringsrammen. Kostnadene for en to-parallellskole med dagens byggetekniske krav vil sprenge investeringsrammen. Vår løsning med å bygge en parallell, og utvide Kaiskuru og Aronnes til 1-7, kan løses med over 20 millioner kroner lavere investeringskostnader, hevder Venstre-politikeren.