Administrasjonen i Alta kommune mener Galleri Alta bør få inndratt skjenkebevilling i fem dager.

Det er en bekymringsmelding fra politiet i oktober om ulovlig skjenking av 16-åringer som ligger bak at Galleri Alta nå ønskes fratatt skjenkebevilling.

– Alta kommune har i eget reglement beskrevet skjenking til mindreårige som en særlig alvorlig overtredelse, heter det i saksfremleget.

16-åringer fikk kjøpe

I henhold til rapporten fikk politiet melding om bråk ved utestedet. Da politiet kom til stedet viste det seg at det var to personer på 16 år som hadde vært inne på stedet og fått kjøpt alkohol. Disse hadde vært ute en tur av lokalet, og da de skulle inn igjen ble de nektet adgang. På bakgrunn av det oppsto det en del knuffing. I meldingen bemerkes det at politiet også hadde rykket ut den 12. oktober 2014 på grunn av bråk på utestedet. Avslutningsvis skriver politiet at dette er gjentagende ved Galleri Alta.

Daglig leder og skjenkestyrer Terje Ramstad ved Galleri Alta, har overfor kommunen hevdet at det var en 16-åring som hadde knabbet øl fra et tilfeldig bord, for å få Galleri Alta stengt. Han beskriver også 16-åringen som psykotisk i sin forklaring.

Ramstad skriver videre i forklaringen at: «Galleri Alta har færrest opptrinn i Alta, men det er oss politiet stadig vil til livs».

Politiet på sin side, har i anledning saken uttalt følgende til kommunen:

– De mindreårige guttene fortalte at de hadde vært inne i lokalet og kjøpt seg drinker, og at det ikke var første gangen de var på Galleriet. Videre fortalte guttene til politiet at det var flere under 18 år som pleide å være på Galleriet og som fikk kjøpt alkohol der. Politiet anser det guttene forteller som troverdig, da dem ikke ser hva guttene skulle oppnå ved å lyve om dette. Det var de drinkene de hadde kjøpt seg som dem var opptatt av at dem måtte få drikke opp, siden dem hadde betalt for dem - da de ble nektet å komme inn igjen.»

– Særlig alvorlig

Alta kommune vurderer saken som særlig alvorlig.

Overtredelsen anses som en særlig alvorlig overtredelse i henhold til kommunens regelverk og retningslinjer, og skal etter dette medføre inndragning av bevillingen i 1-7 dager. Alta kommune kun hatt en sak tidligere som gjelder skjenking til mindreårige, men vi har hatt flere saker vedrørende skjenking til åpenbart berusede personer. Slik overtredelse er kategoriser i samme alvorlighetsgrad som skjenking til mindreårige. Etter vår vurdering er således praksis i saker vedrørende inndragning på grunn av skjenking til åpenbart berusede personer relevant også her, skriver administrasjonen i sin innstilling.

– I denne saken er det skjenket til mindreårige, og skjenkestedet viser på ingen måte at de tar ansvar for hendelsen. Det er heller ikke opplyst at skjenkestedet har iverksatt tiltak som skal sørge for at slike hendelser ikke skjer igjen. På bakgrunn av dette, samt praksis beskrevet ovenfor innstilles det på inndragning av bevilling i -5- fem- dager, står det videre i instillingen, som skal behandles politisk.