– Fotballaget viser sann idrettsglede og fortjener å få reise til landsturneringen,.

Slik grunngir Jon-Widar Eliertsen Masvik nominasjonen til Byggmester Bengt Andersen AS. Selskapet nominerte FFU-laget i Alta til å vinne i Mediehuset Altapostens programserie «Det gode formål».

Fortjener en slik pris

FFU er et fotballtilbud for funksjonshemmede, og laget spiller både femmer- og sjuerfotball med faste treningstider i Finnmarkshallen, en gang i uka.

– Spillerne viser en slik sann idrettsglede at vi hos Byggmester Bengt Andersen ville nominere dem til å vinne premiepotten fra «Det gode formål». De fortjener virkelig å kunne få reise på neste års landsturnering og holde på med det som de liker best av alt, nemlig å spille fotball, sier Eilertsen Masvik.

I sommer deltok laget i Altaturneringen, BUL-turneringen og Tverrelvdalen ILs turnering, der de møtte lilleguttlag.

Plass til flere

FFU-lagets trener gjennom de to og et halvt årene laget har holdt på er Terje Bakken, tidligere aktiv fotballspiller i midtforsvaret på Tverrelvdalen. Bakken sier lagets treninger blir gjort mulig med fast treningstid i Finnmarkshallen og takket være assistenter fra Alta kommune.

– Vi har plass til flere spillere og treningen er derfor åpen for dem som ønsker å delta, sier Bakken.

Han sier laget som var med på landsturneringen i Stjørdal i sommer, har fått et godt fundament for å kunne reise sørover neste sommer til landsturnering på Lillehammer, etter at de fikk «Det gode formål»-prisen på drøyt 20 tusen kroner.

– Det er ikke aldersbegrensning for de funksjonshemmede hos oss, avslutter treneren, som takker hjerteligst for nominasjonen og prisen.