Etter å ha feiret jul alene ved et par anledninger, tenkte Rolf Florida Kristensen å gjøre ting litt annerledes i år.– Jeg har jo noen jeg kan feire sammen med, men ønsker ikke å bli invitert av sympati fordi jeg er alene, sier han.

Massiv respons

Etter at Alise Fors tilbydde ingredienser til julemat for de som kanskje ikke har så mye å rutte med, tok også Kristensen i bruk Facebook og inviterte folk til julefeiring.

«Jeg har ingen planer kommende julaften og vil derfor invitere alle som måtte ønske å komme på en koselig julemiddag. Enten alene eller sammen med noen», skrev Kristensen blant annet.

Responsen har vært enorm de få timene invitasjonen har ligget ute og det gikk ikke lang tid før de første meldte seg på.– Jeg skrev at folk kunne ta kontakt i innboksen min, slik at de slipper å offentliggjøre ønsket om å feire jul sammen med noen. Og i natt var det flere som tok kontakt, blant annet en liten familie, forteller Kristensen.

For selv om alle er velkommen, er det barna Kristensen først og fremst har i tankene.– Det går alltids greit med oss voksne. Vi kan kose oss i vårt eget selskap eller finne noen å besøke, mens barna er prisgitt det foreldrene gjør, sier Kristensen.

Gleder seg33-åringen eier klesbutikken Basement og det er i de nye butikklokalene han planlegger julefeiringen.– Jeg håper ikke folk tror dette er et reklamestunt fra min side. Dette handler ikke om at vi som bedrift ønsker å sponse julen for de som er alene. Det er et oppriktig ønske fra meg, som selv feirer jul alene, om å ha noen å dele kvelden sammen med, sier Kristensen.

Kristensen har både familie og venner i Alta, og er kanskje ikke den første man tenker har feiret jul alene.– Man tror kanskje at de som sitter alene på julaften er gamle eller einstøinger. Men slik er det jo ikke, det finnes mange grunner til at folk ikke har noen å feire jul sammen med, sier 33-åringen.

Kristensen lover å stille med lokale, mat og julestemning, men håper at de som kommer også vil hjelpe til.– Jeg skal kjøpe ingrediensene, men jeg kan rett og slett ikke lage mat. Så der trenger jeg litt hjelp. Men alle er selvsagt velkommen uansett, sier Kristensen.

Manglet frivilligeI fjor inviterte Nordlyskatedralen til en felles feiring for de som ønsket noen å tilbringe jul sammen med. Planen var å gjøre det samme i år, men på grunn av mangel på frivillige, utgår årets fellesfeiring i katedralen. Men rundt 20 personer feiret jul sammen i Nordlyskatedralen i fjor, noe som viser at det er mange i samme båt.– Egentlig synes jeg kommunen skulle tatt dette ansvaret, når det viser seg at mange av byen innbyggere ønsker noen å feire jul sammen med. Men i år tar jeg initiativet og jeg gleder meg til en koselig feiring sammen med nye bekjentskaper, sier Kristensen.