Med piggdekksykkel utlånt fra Alta kommune testet Sanner og hans stab fra regjeringskorridorene sykling på holkeføre.

Banket store byerAlta kommune slo Stavanger og Trondheim i «bymiljø-konkurransen», og i går mottok byen regjeringens anerkjennelse for satsingen.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kom ens ærend til Alta for å sykle byløypa sammen med «sykkelbykongen», Gjermund Abrahamsen Wik. Sanner skrøt av kommunens satsing da han etter endt sykkeltur delte ut prisen til ordfører Laila Davidsen. Satsingen på prosjektet «Sykkelbyen Alta», var utslagsgivende for at kommunen stakk av med seieren.

Vanlig terrengsykkelFør statsråden startet sin sykkeltur med Wik og Aase Kristin Abrahamsen fra sykkelbyprosjektet som lokalguider, fikk Sanner et valg:

– Vil du sykle på el-sykkel, så kan du få det, sa Wik.

– Nei, takk, jeg tar en vanlig sykkel, sa Sanner, mens noen i staben hans fikk gleden av ekstra skyv fra elmotoren på de to elsyklene som ble stilt til rådighet.

– Trenger vi lys på syklene, spurte ministeren.

– Her er det dagslys, så da er det ikke nødvendig, fastslo Wik, som delte ut refleksvester til alle i kortesjen.

Jan Tore Sanner trakk på seg hanskene, satte på seg hjelmen og gjorde klar for piggdekksykling. Det skjedde på litt mer blankisete sykkelveier enn normalt, selv om det riktignok var svært godt strødd stort sett over alt.

– Hadde noen i sommer sagt jeg skulle sykle i Alta rett før jul, ville jeg ikke ha trodd det selv, sa kommunalministeren da han holdt en kort liten tale til de frammøtte på torget i Alta, hvor prisen ble overrakt til en skikkelig glad og fornøyd Høyre-ordfører.

Laila Davidsen sa at pengeprisen på 250.000 kroner som følger med plaketten, diplomet og æren, skulle brukes til en utendørs treningspark på Sandfallet.

– En park som vi tenker oss skal være åpen for alle og kunne brukes av alle, sa Davidsen.

Omvisning i AltaDa ministeren og hans følge hadde tatt plass på hver sin sykkel gikk turen først noe nølende fra rådhuset via videregående skole til ungdomsskolen og til Komsa skole. I skolegården på Komsa flokket elevene seg rundt ministeren, som hadde mange spørsmål om sykling og uteaktiviteter, spørsmål som ungene svarte kjapt på. Følget hadde et strengt tidsskjema og hastet videre med smale hjul ned byløypa på Midtbakken.

Nordlyskatedralen viste vei til torget og ekvipasjen med sykler fikk en flott rundtur i Altas sentrale deler, før de defilerte inn på torget.

Der var kommunalministeren svært opptatt av å rose kommunens satsing på miljø og tilrettelegging.