Lokal moromann Tor-Harald Pedersen fikk nasjonal oppmerksomhet da han boikottet Statoil-koppen i januar i år.

I det siste stuntet fra Pedersen, selger han den såkalte «Jensen-posen» på Finn.no.

– Et stk «Jensen-pose» til salgs hbo 1,50 kroner. Kun brukt en gang å kan sies å være strøken. God plass og ergonomiske håndtak som enkelt lar seg balansere under bæring mellom butikk-bil eller butikk-hjem. Disse utgavene har utrolig mange bruksområder å det er nærmest kun fantasien som setter grenser, skriver Pedersen på finn.no.

Fikk klage fra Fpu

Stuntet hans falt imidlertid ikke i god jord hos alle. Fremskrittspartiets ungdom har tatt kontakt og påpekt overfor Pedersen at «det ikke var Frps skyld», at annonsen var tåpelig, og at han burde fjerne den.

Søndag ble posen solgt, før budfristen av en kjøper fra Molde, som ønsker å være anonym. Pengene ble gitt til Kirkenes bymisjon. I dag sender Pedersen posen avgårde.

– Symbolikken med salget av posen er selvsagt en demonstrasjon på den nye avgiften på posene. Det triste oppi det hele er at alt blir dyrere og rammer de som har minst. En dårlig utvikling rett og slett, mener Pedersen.

Spiser opp mye vanlige folks skattelette

Siv Jensen har etter innføringen av et gebyr på plastposene på kroner 1,50 blitt omtalt i media som «Tante Pose», og «Jensen-posen» har også blitt brukt som begrep.

Det er regnet ut at avgiften på plastposene vil koste hver familie rundt 430 kroner i året, noe som innbeærer at mye av skatteletten til de som tjener under 400.000 blir spist opp. Denne gruppen vil i snitt få kroner 1000 i skattelette, ifølge VG.