Milana Søderholm, som har arrangert en innsamlingsaksjon for sin svært syke barndomsvenninne Olesya Odalaya (30) i Murmansk til livreddende behandling på Heliosklinikken i Berlin, postet i går et innlegg på Facebook der hun fortalte at sykehuset i Berlin nekter å operere Olesya, etter å ha undersøkt henne.

– De sier det er en del elementer i diagnosene som ikke stemmer med diagnosene fra Russland. Det eneste de bekrefter er epilepsien etter inngrepet og et stort hull i hjernen som ikke har grodd igjen. De mener hullet ikke er farlig og at man kan leve med det, skriver Milana.

I løpet av fire måneder har Alta-jenta Milana klart å samle inn over 300.000 kroner for å kunne sende Olesya til behandling på Heliosklinikken, etter at Olesya ble feiloperert på et sykehus i St. Petersburg. Legene i Russland sa da at hun ikke kom til å overleve, og nektet å operere henne flere ganger. Milana ønsket å hjelpe ved å sende venninna til Heliosklinikken, og satte i gang en stor innsamlingsaksjon. Ved hjelp av pengene dro Olesya til Berlin denne uka, men fikk altså melding fredag om at legene ikke finner noen cyste og ikke ønsker å gjøre noe. De fant heller ikke den angivelige metallbiten som skal ha blitt igjen i Olesyas hode.

– Fredag kveld ble hun skjekket ut med resept på smertestillende i hånden. Jeg ba henne om å vente litt med å reise hjem, og vi ser etter flere løsninger. Hva mener dere man skal gjøre? Jeg tror gjerne på mirakler, men at en metallbit skal forsvinne fra hodet er litt for urealistisk for min del, skriver Milana.

– Olesya er mildt sagt forvirret. Vi har tidligere fått invitasjon fra Tel Aviv i Israel, så vi har sendt dem spørsmål om de kan ta i mot henne i den nærmeste tiden, skriver Milana, som ber om råd fra de som følger saken på Facebook-gruppa «Vi vil at du skal leve».