Under hovedutvalgsmøtet for oppvekst og kultur i forrige uke ble budsjettforslaget til rådmannen diskutert. I den forbindelse uttalte nestleder Arnt Ivar Pedersen (uavhengig) at kommunalleder for helse og sosial, John Helland, hadde kalt budsjettet for juks og fanteri.

Det fikk oppvekstsjef Mads Stian Hansen til å reagere og mente at dette var svært alvorlig, hvis påstanden var tilfelle.

Fleip rundt kaffemaskina

Overfor Altaposten presiserer Pedersen at Helland kom med kommentaren i en spøkefull tone, men Pedersen mener likevel at økonomiplanen for 2015-2018 ikke er realistisk.

– Mener du rådmannens forslag er juks og fanteri?

– Nei, men hva skal man kalle det når man kutter ut utgiftsposter i helsebudsjettet som man vet ikke vil forsvinne? Svarer Pedersen.

– Har ikke sagt det

John Helland liker ikke at en uhøytidelig fleip rundt kaffemaskina blir tatt med videre inn i politiske møter, men avviser at han har brukt ordene «juks og fanteri».

– Nei, det var det Arnt Ivar som sa. Jeg har selv vært med og laga budsjettfremlegget og ville aldri sagt at det var juks og fanteri. Det mener jeg faktisk ikke, konstaterer Helland.