Det har blitt 107 flere elever ved Alta ungdomsskole siden 2005. At det ikke er tilført en eneste ekstra lærerressurs i samme periode har medført at mange nå føler seg helt utslitt, skriver Utdanningsforbundet Finnmark i en pressemelding.

- Flere lærere gir uttrykk for at de er utslitt og vurderer nå å avslutte sitt arbeidsforhold ved skolen. Det kan ikke komme som en overraskelse at lærere på Alta ungdomsskole opplever stadig større problemer med å ivareta den enkelte elev. Det er velkjent at undervisningen ved skolen ofte har langt flere enn 30 elever per lærer, skriver fylkesleder Kari Lium i pressemeldingen.

- Ressursene på Alta ungdomsskole må derfor økes, og det haster. Dette er tillitsvalgte på alle nivå enige om, sier leder i Utdanningsforbundet Alta, Anette Berger og tillitsvalgt ved Alta Ungdomsskole, Trygg Lebesby.

- Ingen politikere i Alta kommune kan være overrasket over store gruppestørrelser ved Alta ungdomsskole. Trenden har vært tydelig over mange år, og politikerne er blitt varslet om problemene ved ungdomsskolen ved flere anledninger, hevder de.

Ifølge tall Utdanningsforbundet presenterer hadde hver klasse åtte timer til deling i mindre grupper i 2005, nå har de kun to slike delingstimer. I 2005 var undervisningsøktene på 45 minutter, nå er de på 60 minutter.

- Kanskje vi her ser noe av forklaringa på at resultatene i altaskolen ligger lavere enn ønskelig, avslutter fylkesleder Kari Lium.