– Det er ingen tvil om at man har overkapasitet på vestsida i dag. SV ønsker ikke at alle nye barnehagebarn i øst må kjøre til vestkanten, og vi ønsker å jevne ut tilbudet på en bedre måte, sier Tommy Berg.

I forbindelse med budsjettet for 2015 foreslår rådmannen å legge ned friluftsavdelingen i Breidablikk barnehage, samt redusere småbarnsavdelinger ved tre barnehager i Alta vest.

Til tross for stram økonomi, ønsker Berg at kommunen skal prioritere å utvide dagens barnehage i Tverrelvdalen.

17 barn uten tilbudBerg får støtte fra Arnt Ivar Pedersen (uavhengig), som under siste møte i hovedutvalget for oppvekst og kultur foreslo at Alta kommune leier lokaler av Tverrelvdalen Idrettslag fra høsten av, for å huse de 18 nye barna som ble født i bygda i fjor.

– Det er kun ett barn i Tverrelvdalen barnehage som går over til skole til høsten. Det er svært uheldig, påpeker Pedersen.

Arbeiderpartiet har på sin side ikke bestemt seg for hvordan de mener barnehagekabalen skal løses for 2015/2016.

Vil bruke tidHovedutvalget skal se nærmere på barnehagestrukturen i januar. Leder Trine Noodt (V) ønsker ikke å forhaste seg.

– Her kan vi ikke gå for en ad hoc-løsning, som rådmannen foreslår. Vi må være trygge på avgjørelsen, da dette har stor betydning for familier, sier Noodt.

Noodt tror at en bedre balanse i barnehagetilbudet mellom øst og vest, kan føre til at flere ønsker plass til sine barn.

– Vi har 40 ledige plasser, og er nødt å ta noen grep, erkjenner hovedutvalgslederen.