Bare timer før nominasjonsmøtet settes kommer meldingen som Ballo selv håper skal bidra til ro og mer verdighet rundt finalen i nominasjonsprosessen.

Les også: Her er nominasjonskomiteens forslag

– Arbeiderpartiet vil ikke være tjent med at en ung, uredd, tydelig og meningssterk politiker som Tage Olsen skal bli skviset. Jeg opplever at både han og Lars Hapalahti  nå forsøkes å skyves ut i mørket fordi de har meningers mot og har turt å ta til motmæle mot nominasjonsprosessen, forklarer Ballo til Altaposten.

I tillegg har også en annen kritiker av prosessen, Kjetil Kristensen, blitt skjøvet ned over på lista.

Styrket liste

Legen og den profilerte Ap-politikeren gjør det samtidig klart at det ikke vil være noe stort personlig nederlag for han selv å ikke komme inn i kommunestyret etter valget i 2015.

– Jeg ønsker å være med i Arbeiderpartiet for å gjøre en jobb, og så langt har jeg kunnet gjøre det uten å være folkevalgt. Jobben som fastlege, og de roller som følger med, er ikke uproblematisk i forhold til å være litt politiker og litt fastlege. Beslutningen min vil sikre at jeg kan følge pasientene mine godt opp også de neste årene, forklarer Ap-politikeren.

Samtidig er Ballo godt fornøyd med at listeforslaget til nominasjonskomiteen betyr en klar styrking ved at Torfinn Reginiussen er kommet inn som varaordfører. Det gir etter hans syn en sterk toppduo han tror blir lett å selge inn hos velgerne.

Uryddig prosess

Den profilerte politikeren med 12 års fartstid på Stortinget for SV, og nå som styremedlem i Alta Ap, mener at nominasjonsprosessen har vært uryddig. Han er spesielt skuffet over at de som har stått fram som kritisk, og med alternative oppfatninger i forhold til nominasjonskomiteen synes å bli straffet.

– Tage er for meg en svært viktig politiker som jeg tror Alta Ap vil få stor bruk for i framtiden. Når han av nominasjonskomiteen settes opp i kampvotering med meg om en 12. plass, ønsker jeg å ta et ansvar for å sikre han en plass høyt oppe på lista. Mitt bidrag er å trekke meg fra lista.

– Er du ikke også skuffet på egne vegne over å ikke bli foreslått på en topplass?

– Nei, på ingen måte, men jeg hadde håpet at nominasjonskomiteen skulle ta kontakt for å høre hvordan jeg tenkte rundt sammensetningen av et toppteam. Det som skuffet meg er måten Steinar Karlstrøm er blitt behandlet på, og at personer som Tage Olsen og Lars Hapalahti blir forsøkt skviset på etter at de har dratt i gang en viktig debatt rundt nominasjonsprosessen.

Lederstøtte

Overfor Altaposten vedgår også Ballo at han synes det er uryddig av nominasjonskomiteens leder å plassere seg selv på lista, selv om det er på bunnplass. Som profilert politiker vil det høyst sannsynlig gi velgerstøtte nok til en plass i kommunestyret.

– Jeg hadde håpet at partiledelsen hadde stått fram og tatt avstand fra angrepene, blant annet fra LO-hold, på de som åpent og innenfor partidemokratiet har vært kritisk til prosessen. Det hadde vært på sin plass fra ledelsens side å slå fast at det ikke finnes noen utbrytergruppe og at det er helt legitimt å fremme alternativer, og også få lov å være kritisk i forhold til prosessene som har vært ført.