En tidligere vikarlærer (26) ved en skole i Alta, er dømt til fengsel i fire år og to måneder for å ha hatt samleie med en tidligere elev som på tidspunktet var 13 år. Mannen var 23 år da overgrepene skal ha skjedd.

Vikarlæreren skal ha gitt jenta oppmerksomhet da han var lærer for henne på den aktuelle barneskolen i Alta, ifølge dommen.

– Fornærmede har forklart at hun fikk mye oppmerksomhet fra tiltalte. Han smilte og blunket til henne, og forsøkte til stadighet å fange blikket hennes, skriver retten i sin dom.

Jenta forklarte også at hun i 7. klasse fikk en blunkemelding på Facebook av tiltalte.

Tiltalte forklarte i retten at han mottok ett bilde av fornærmede toppløs.

– De meldinger som tiltalte sendte fornærmede besto hovedsakelig av smiletegn, blunketegn og ord som søta og lignende, skriver retten.

Etterhvert bestemte de to seg for å møtes - det første møtet skjedde ved bomberommet ved Komsafjellet i oktober 2011.

– Fornærmede gikk til stedet mens tiltalte kjørte dit. Hun satte seg inn på passasjersiden fremme. De snakket ikke så mye. Tiltalte tok hånden hennes, og de kysset og klinte. Etter hvert begynte tiltalte å ta på henne, blant annet i skrittet. Han tok også handa hennes og førte den til hans eget skritt, skriver retten i dommen.

De to hadde så samleie, og i ettertid skal mannen ha sagt at hun ikke måtte fortelle om forholdet til noen.

I romjula møttes de to igjen, ifølge dommen. Også da ble det gjennomført samleie.

– Tiltalte var klar over at samleiene ble gjennomført og han kjente til fornærmedes alder. Han har handlet med forsett, mener retten.

Retten sluttet seg dermed til påtalemyndighetens påstand om fengsel i 4 år og 2 måneder.

Mannen må også betale ut 130 000 i oppreisning til jenta.