Også i Kina er det behov for å lære engelsk. Der har lektor Anne Mette Bjøru ved UiT Norges Arktiske Universitet vært. Nå vil hun fortelle om sine erfaringer fra engelskundervisningen.

Sammen med førsteamanuensis Werner Bigell holder hun Lørdagsuniversitet – førstkommende lørdag. Lørdagsuniversitetene tar for seg emner som kan være interessante for folk flest, og er åpne for alle.

Global læring

Engelskundervisning skjer globalt og man kan kommunisere med hverandre. Forskerne spør hvordan man egentlig lærer engelsk. De to har erfaringer fra Norge, Russland, Grønland, Kina og Nord-Amerika.

De vil vise hvordan elevene i Kina responderte på engelskundervisningen. Enten det var skoler på større steder i Hainan i Kina, eller på landsbygda. Utdanning har alltid vært viktig for Kina. Over tavlene på klasserommene henger det en påminnelse til elevene. Studer hardt – vær kreativ.

– Kan man kopiere engelskundervisning fra et land til et annet? er et spørsmål forskerne stiller.

De vil også ta for seg interkulturell kommunikasjon, noe som bør være interessant også for mange andre yrkesgrupper.

Dette er første gang at ansatte ved campus Alta skal holde Lørdagsuniversitet. Tidligere har Einar Niemi vært i Alta, mens de åpne foredragene allerede har blitt en tradisjon i Tromsø. Lørdagens foredrag er i menighetssalen i Nordlyskatedralen.