Siden i vår har blant andre Kvalfjord og Pollen bygdelag stått på for å få parkeringsplassen på fastlandet inn på det kommunale og fylkeskommunale sakskartet.

– P-plassen er for liten, og lysene fungerer ikke. Det er altfor få parkeringsplasser her i forhold til behovet, og folk må parkere rundt omkring. Lysene har fungert i perioder, så har det vært mørkt. Dessuten har det vært så som så med brøyting. Vi er ikke fornøyde med dette, sier bygdelagsleder Bjørg Pedersen Mjaanes.

«Eierløs» p-plassDet hun derimot er fornøyd med er at Svein Berg (Frp) har tatt fatt i saken, og nå gjør en jobb for beboerne i fjorden.

Berg har lenge forsøkt å finne ut hvem som eier og har ansvaret for parkeringsplassen.

– Det viser seg at Alta kommune har ansvaret for lysene, og vi har brøytingen ute på kontrakt. Fylket står for selve parkeringen, men Alta havn har også et ansvar her. Kommunen er også inni bildet. Dessuten er bygget som står i tilknytning til parkeringsplassen i privat eie – dette leies for tiden ut til private. Så det er litt uoversiktlig hvem som kan gjøre hva med området. Ansvaret er blitt pulverisert, men etter hva jeg forstår er det fylket som har hovedansvaret for å sikre p-plasser her, sier Berg.

Jordfeil?Hva angår lysene, forstår Berg at det skal være en jordfeil som skaper trøbbel.

– Slikt kan være vanskelig å feilsøke og rette opp i, men det jobbes med dette. Vi har gjort mye for å få det til å fungere, og innleid mannskap mener å ha funnet feilen nå. Så vi får bare håpe at dette blir å fungere nå når det blir mørkt. Jeg har også fått forståelse av at det er tatt en runde på brøytinga, og at denne skal bli bedre.

– Hva angår utvidelse så vet vi at fylkeskommunen for tiden jobber med flere av havnene i Altafjorden. Jeg tviler på at det blir å skje noe med størrelsen på parkeringsplassen før havnejobben kommer i gang, sier Berg.