– Føler at vi er vakthunden som hele tiden må passe på at kommunalt ansatte og byråkrati gjør jobben. Jeg som kommer fra privat næringsliv vil ha mer fart og effektivitet. Eksempelvis tror jeg aldri en privat oppdragsgiver som hadde fått et oppdrag i 2011, ikke hadde klart å sluttføre det før i 2017, slik det nå er blitt med kloakken i Tverrelvdalen, sier Berg til Altaposten.

Går for sakteI debatten om gjennomføringsevnen til dagens blå styre i Alta kommune er Frp-nestoren både frustrert over manglende effektivitet og det han hevder er den sosialistiske opposisjonens urettmessige hakking.

– Uansett om det er de røde eller blå som styrer, er man avhengig av det kommunale byråkratiet. Jeg er utålmodig av meg og river meg i håret over at det går sakte med å få realisert saker. Fra administrasjonen møtes vi med at det ikke er kapasitet og behov for flere stillinger. Samtidig roper folket at det er altfor mange ansatte på rådhuset som ingenting gjør, sier Berg.

– Altaposten er rødI etterkant av mandagens møte i hovedutvalgsmøtet for næring, drift og miljø, hvor Berg er sentral, er han også kritisk til Altapostens dekning. Han opplever at avisen er farget  rød.

– Det er bare å lytte til folk i Alta, vanlige lesere. De reagerer på at Altaposten har en egen evne til å gjøre selv positive saker negative for dagens blå styre av kommunen. I kloakksaken burde avisen ha vinklet langt sterkere på at Ap, SV og Venstre forsøkte å stoppe framskyndingen av byggestart for kloakken til 2015, som var løsningen vi la fram. Med de rødes vedtak ville oppstarten kommet først i 2016, og realiseringen ville blitt ytterligere forsinket. Hvordan vil Otto Aas og resten av de røde forklare dette for innbyggerne i Dalen?

I etterkant av intervjuet har imidlertid Berg dobbeltsjekket vedtaket fra Ap, SV og Venstre og forteller til Altaposten at han har oversett at det står 2015 bak investeringene i kloakken i Dalen.

Svein Berg mener saken ikke bare handler om praktisk gjennomføring, men også politisk ideologi. Forslaget til Ap, SV og Venstre innebar en økning av investeringsrammen for selvkostområdet vann og avløp.

– Regninga sender de uten betenkeligheter til innbyggerne i form av økte avgifter. Vi i Frp ønsker å holde avgiftene lave, og derfor fant vi en løsning for å prioritere kloakken innenfor totalrammen for prosjektene som skal igangsettes i 2015, sier Berg.

Må planleggesFrp-nestoren mener samtidig at altfor mange innbyggere møter veggen i det kommunale byråkratiet. I stedet for å søke etter muligheter til å gi positive svar, letes det etter argumenter for å si nei.

– Det har tatt tid å få inn en ja-holdning, men jeg synes å registrere en endring hos saksbehandlerne. Vi i Frp bruker i alle fall alle muligheter til å få ut budskapet om en ja-holdning, sier han.

Svein Berg mener den politiske ledelsen ikke har fått nødvendig hjelp hos administrasjonen til å utvikle byen helhetlig. Han drar fram saken med tomtekrisen i Tverrelvdalen som eksempel.

– Kloakken i Dalen er viktig for å gi grunnlag for boligbygging, som har stoppet helt opp i området. Med slike utfordringer burde administrasjonen på eget initiativ sørget for at Kvitberget boligfelt, hvor grunn allerede er kjøpt, blir planlagt parallelt med utbyggingen av kloakken. Da ville vi unngått ytterligere utsettelse og boligene kan bygges og være klare når kloakken står ferdig i 2017. Det sittende styret har klart å få fram boligområder både i øst og vest, og i dag er det i Alta god tilgang på tomter og boliger. Ikke minst har private utbyggere gjort en god jobb og bidratt til en fin utvikling, klargjør Berg.