En tidligere vikarlærer ved en barneskole i Alta er tiltalt for samleie med en av sine tidligere elever, som på tidspunktet var under 14 år. Rettssaken startet mot mannen i Alta tingrett i dag og tiltalte erkjenner ikke straffeskyld.

Nektet samleie

Under sin forklaring innrømmet tiltalte å ha hentet fornærmede i bilen sin da hun skal ha spurt hennen om dette, men nektet for at å ha hatt samleie med henne.

– Da jeg hentet henne sa hun at hun egentlig ikke skulle noen plass, spurte om vi ikke bare kunne kjøre litt. Det så jeg egentlig ikke noe poeng i, så jeg kjørte henne bare 200 meter og slapp henne av, forklarte tiltalte, som benektet at det hadde vært noen som helst fysisk kontakt mellom dem.

Chattet med ungjente

I retten ble det lagt frem en chattelogg som viste at tiltalte hadde hatt kontakt med en annen jente, som var elev ved skolen da tiltalte var vikarlærer der. Kontakten skal ha foregått etter at jenta sluttet som elev på den aktuelle barneskolen. Tiltalte kalte jenta blant annet for søt, pen og spurte når de skulle dra på kino sammen.

– Det virker jo som om denne kontakten er av samme art som den du hadde med fornærmede? spurte aktor Lindquister.

– Nei, det stemmer ikke, sa tiltalte.

På spørsmål om hva som skiller kontakten med de to jentene, sa tiltalte at med fornærmede i saken var det kun hverdagslig snakk.

– Hvorfor skal en voksen mann ha hverdagslig snakk med en 13 år gammel jente? spurte aktor.

– Reiste for å rydde opp

Ryktene om de påståtte samleiene mellom vikarlæreren og hans tidligere elev, begynte etter hvert å gå. I retten forklarte tiltalte at han, etter at han hadde flyttet fra Alta, fikk en telefon fra søsteren sin der hun konfronterte ham med ryktene. I retten forklarte tiltalte at han umiddelbart reiste til Alta.

– Hvorfor slapp du alt du hadde i hendene og reiste om det ikke var noe i ryktene? spurte jentas bistandsadvokat, Line Hammari.

– Det er jo en alvorlig sak å ha på seg, jeg ville ordne opp i det, svarte tiltalte.

Rektor ved den aktuelle skolen har tidligere uttalt til Altaposten at mannen har jobbet der ett år, og at saken er trasig.

Fikk støtte fra søsteren

Tiltaltes søster vitnet i retten og hun tegnet et annet bilde av fornærmede, enn det moren og venninnen, som vitnet tidligere, gjorde.

– Sønnen min har gått i samme klasse som fornærmede og det var alltid mye drama rundt henne. En gang kastet hun en limstift på sønnen min og han kom hjem med et stort kutt i leppa. Og jeg har hørt fra andre mødre i klassen at det ikke var fornærmede som ble mobbet, men at hun selv utøvde mobbing, forklarte søsteren.