FJERNET SAMISKE TREKK: Ifølge en professor i finsk kultur kan filmstjernen Renee Zellweger, som har opphav fra Finnmark, ha operert ansiktet for å fjerne samiske og kvenske trekk.
(Foto: Paul M. Walsh/Wikimedia Commons)

FJERNET SAMISKE TREKK: Ifølge en professor i finsk kultur kan filmstjernen Renee Zellweger, som har opphav fra Finnmark, ha operert ansiktet for å fjerne samiske og kvenske trekk. Foto: Paul M. Walsh/Wikimedia Commons

– Opererte vekk sine samiske og kvenske trekk

Hollywood-stjernen med aner fra Finnmark vil se mer europeisk ut, mener professor.

Filmstjernen Renee Zellweger har fått utført kirurgi i ansiktet for å se mer europeisk ut, mener professor Edward Dutton i finsk kultur ved Oulo universitet, ifølge Daily Mail.

– Med sveitsisk far og en mor som er delvis kvensk og delvis samisk, har Renee et noe «østlig» utseende, sier Dutton til nettstedet.

Han mener Zellwegger kan ha foretatt en operasjon som gjør at de smale øynene og høye kinnbeina kommer mindre tydelig frem enn tidligere.

– Jeg mistenker at hun har gjort en plastisk operasjon som gjør at hun ser mindre samisk og kvensk ute, og mer typisk nordeuropeisk, fastholder han overfor Daily Mail.

Han sier det er en lang tradisjon for at det finske folk ønsker å se mer typisk europeiske ut, og mener Zellwegger med dette bidrar til å gjøre Hollywood enda mer «plastisk».

Renee Zellweger er kjent fra en rekke store produksjoner, som «Bridget Jones»-filmene. Hennes mor er vokst opp i Kirkenes og Ekkerøy ved Vadsø.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå
 

– Dette er historisk!

Maryon og Liv Eli først ut med mastergrad.

– De tabber seg ut ved å ri prinsipper

Ønsker lovfestet rett til konsultasjoner med kommunene.

sykling

Sterk NM-innsats

Banket Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

musikk

– Begeistret og fortryllet

17 herrer fra Møre og Romsdal fylte katedralen med vakker sang.

håndball

Hjem med nye ideer

Det ble en morsom og lærerik talentsamling for Kjerstin & co.

leder

Tilstedeværelse i Finnmark

– En klok og fremtidsrettet tilnærming til bruken av knappe ressurser.

– Vi er veldig glade i bygda vår

Nystiftet forening skal jobbe for fergetilbud og fellesskap.