FJERNET SAMISKE TREKK: Ifølge en professor i finsk kultur kan filmstjernen Renee Zellweger, som har opphav fra Finnmark, ha operert ansiktet for å fjerne samiske og kvenske trekk.
(Foto: Paul M. Walsh/Wikimedia Commons)

FJERNET SAMISKE TREKK: Ifølge en professor i finsk kultur kan filmstjernen Renee Zellweger, som har opphav fra Finnmark, ha operert ansiktet for å fjerne samiske og kvenske trekk. Foto: Paul M. Walsh/Wikimedia Commons

– Opererte vekk sine samiske og kvenske trekk

Hollywood-stjernen med aner fra Finnmark vil se mer europeisk ut, mener professor.

Filmstjernen Renee Zellweger har fått utført kirurgi i ansiktet for å se mer europeisk ut, mener professor Edward Dutton i finsk kultur ved Oulo universitet, ifølge Daily Mail.

– Med sveitsisk far og en mor som er delvis kvensk og delvis samisk, har Renee et noe «østlig» utseende, sier Dutton til nettstedet.

Han mener Zellwegger kan ha foretatt en operasjon som gjør at de smale øynene og høye kinnbeina kommer mindre tydelig frem enn tidligere.

– Jeg mistenker at hun har gjort en plastisk operasjon som gjør at hun ser mindre samisk og kvensk ute, og mer typisk nordeuropeisk, fastholder han overfor Daily Mail.

Han sier det er en lang tradisjon for at det finske folk ønsker å se mer typisk europeiske ut, og mener Zellwegger med dette bidrar til å gjøre Hollywood enda mer «plastisk».

Renee Zellweger er kjent fra en rekke store produksjoner, som «Bridget Jones»-filmene. Hennes mor er vokst opp i Kirkenes og Ekkerøy ved Vadsø.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

fotball

– Uforglemmelig tur

Reiste hjem fra Russland med mange gode minner i bagasjen.

Flyr høyt over landet

Dette synet møter du på tur over Sennalandet.

– Maksimalt 540 elever på nyskolen

Nyskolen blir kun en tre-paralleller.

Fotball

Ute av cupen

Tapte etter sjansesløseri.

håndball

Får sjansen på talentsamling

23 lokale håndballtalenter skal vise seg frem.

leder

Kravet om bærekraft

– Vi tror den beste økonomien ligger i forebyggende tiltak og bærekraftig drift.

– Politikere gir blaffen i regler

Pålegg fra helsedirektoratet «opp i røyk» utenfor rådhuset.

Fotball

Tar ingen sjanser

Alta IF må la midtbanespilleren hvile.

– Ensomheten er det farligste

30 prosent av jentene i tiende klasse i Alta plages av depressive symptomer.