I helga arrangerte konstellasjonen City Scene/Aronnesrocken "Arrangørkonferansen", en årlig foreteelse i regi av Norsk konsertforum (tidligere Norsk Rockeforbund). I den anledning hadde Torgeir Ekeland gjort en aldri så liten avtale med Puskas om å "stikke innom med noen folk" utpå lørdagen.

- For en tid tilbake ymtet Torgeir frampå at de ville besøke sjappa, for den er visst begynt å bli litt småberømt rundt omkring i landet. Jeg sa bare "javisst, sånt er moro", og så fant jeg og fruen ut at vi skulle løse dette ved å åpne dørene på kveldstid, forteller Gunnar "Puskas" Schwaiger.

Rekord

Da folk begynte å renne inn var det i strie strømmer:

- Jeg hadde sett for meg en håndfull personer, og hadde aldri trodd det skulle komme så mange. Det var helt jævelsk med folk! Jeg har aldri hatt så mange innom, selv ikke lille julaften i gamle dager, sier Puskas.

Skryt

Konsertarrangørene gikk løs på både vinyl, CDer og annet, det ble fotosessions og kontaktutveksling.

- Og masse skryt. Det var ikke måte på hvor kult de syntes dette var. Det synes vi selvfølgelig er skikkelig morsomt. Og så tjente vi jo ganske mye mer enn det vi hadde trodd - konsertarrangørene var både generøse og koselige, sier Puskas.

Fikk jobbtilbud

Utover lørdagskvelden fikk han et gjensyn med arrangørgjengen:

- Jeg spilte plater for konferansedeltakerne på Spiseriet utover kvelden. Her var tilbakemeldingene helt i internasjonal klasse. Jeg sikret meg flere spillejobber sørpå, noen bluesklubber i sør var veldig interesserte i å ha meg til å spille hos dem, forteller han, og fortsetter:

- Det de syntes var litt gøy er at jeg spiller de gode gamle rock'n'roll-låtene, musikk jeg liker sjæl. De fleste andre spiller - naturlig nok - musikk som ligger på diverse topplister. Her traff jeg det rette publikummet, og fikk vite at jeg var hjertelig velkommen hos dem.

Les mer om arrangørkonferansen mandag.