Svein Berg (Frp) mener boligsatsingen i Tverrelvdalen har vært stemoderlig behandlet de siste årene. Det har ført til at det ikke er gitt mulighet for utbygging på de ledige tomtearealene.

Frp gir Ap skylda, mens Ap mener Frp og Høyre har fått lite gjort i saken de siste årene.

Fremskyndes

– Vi ønsker å styrke investeringsbudsjettet med 2,7 millioner kroner slik at kloakken i Tverrelvdalen kan få sin løsning i 2015 i stedet for å måtte vente til 2016, slik det opprinnelig er tenkt, sier Berg.

Han mener Tverrelvdalen må få en raskere orden på avløpsproblematikken enn det som er lagt opp til. Berg sier hovedutvalget ønsker å få ordnet vann og avløp i 2015, noe det er mulig å gjøre hvis man omprioriterer litt.

– Det har vært mye «gnæging» om denne saken, men jeg mener jo at forrige regime har behandlet tverrelvdølene for dårlig. Når vi finner rom for å prioritere dette tiltaket, så håper jeg Otto Erik Aas fra SV og de andre røde i hovedutvalget vil støtte forslaget vårt.

– Og det vil ikke gå ut over noen at man nå skyver dalingene fram i køen?

– Ingen andre må vente på noe som helst, det eneste som blir påvirket i forslaget vårt er selve tilkoplingen til renseanlegget i Bossekop, men dette har ingen praktisk betydning, sier Frp-eren.

Positiv opposisjon

Otto Erik Aas fra SV sier han er glad for at Tverrelvdalen nå blir prioritert og at utbyggingen av vann og kloakk blir realisert, for det står byggefelt og venter på nettopp dette.

Ole Steinar Østlyngen (Ap), som sitter i hovedutvalget, er enig:

– Dette er helt klart positivt og vi har i grunnen vært pådrivere og purret på for å få ordnet med vann og avløp i Tverrelvdalen, sier Østlyngen.

Kommunen går dårlig

– Vi har gitt vår fulle støtte til Otto Erik Aas i denne saken, som han har tatt opp en rekke ganger, uten at sittende regime har fått noe til. Jeg tar et klart forbehold om støtte til denne saken og det er at vi må se på inndekninga for tiltaket først. De fleste er kjent med at det ikke går så kjempegodt økonomisk i Alta kommune, men utgangspunktet mitt er at dette er veldig positivt, sier Østlyngen.