Tidligere i år ble det kjent at direktør i Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas, ønsket at regionrådet skulle bestemme hvilken kommune som skulle få være med i Altas helseoppbygging, og at heller ikke Hammerfest kommune måtte ekskluderes.

Kautokeino fikk plassen

Alta kommune sa nei takk til forslaget fra Aas, særlig ettersom Hammerfest sykehus mister stillinger som følge av oppbyggingen i Alta, og dermed har direkte interesser i saken.

I stedet ønsket Alta seg Kautokeino som deltakende kommune i prosjektgruppa, og er blitt hørt. Styret i Helse Nord har tatt en avgjørelse på at Kautokeino kommune skal være kommunen som kommer med i gruppa.

– Kautokeino kommune er invitert til å delta i styringsgruppa. Det er de som har brukt de polikliniske tjenestene i Alta mest, og det er derfor naturlig at de inviteres med, sier prosjektleder for helseoppbyggingen i Alta, Aina Olsen.

Tre vil prosjektere

I løpet av neste uke vil det sannsynligvis blir klart hvem som får anbudet for prosjekteringen av det nye bygget, som regnes å få en totalpris på 267 millioner kroner.

– Tre aktører har levert anbud, sier Olsen.

Arbeidet med å gå igjennom innholdet i anbudene pågår nå for fullt.

– Vi blir forsinket for hver dag som går, så vi vil anta et anbud så snart som mulig, sier Olsen.

Hansen blir leder

Rådmann i Alta, Bjørn-Atle Hansen, vil delta for Alta i styringsgruppa sammen med Grethe Thomassen og Kenneth Johansen. Kautokeino får en representant.

Gruppa skal ledes av Helse Nord-direktør Finn-Henry Hansen.

– Vi er svært fornøyde med at Kautokeino kommer inn. Dette har vært et ønske fra vår side. Kautokeino er også den kommunen som i dag har lengst reisevei, og kommer til å få mest nytte av tilbudet ved siden av Alta, sier rådmann i Alta, Bjørn-Atle Hansen til Altaposten.

Se hele lista over hvem som deltar i styringsgruppen i faktaboksen til høyre.