Altaposten omtalte først den ulovlige utvidelsen i Storvannsveien i august.

– Trodde ikke hun trengte

Eieren av huset har i en forklaring til Alta kommune uttalt at hun mente hun ikke trengte byggetillatelse for tiltaket.

– De ansatte i skranken på rådhuset sa at jeg ikke trengte byggetillatelse for bygg under 15 kvadratmeter og den lille uteboden min har bare 10 kvadratmeter i grunnflate. Etter å ha vært i kontakt med fagansvarlig Arnold Hammari forstår jeg nå at jeg kun hadde lov å bygge en frittstående bod, og ikke vegg-i-vegg med en annen bygning, skrev eieren.

Naboen reagerer

Kommunen har vært kritisk til utbyggingen, og nå har også naboen kommet på banen etter å ha mottatt nabovarsel 30.09.14.

I et brev til eierens advokat, skriver naboens advokat at «det prosjektet som varsles nå er allerede satt opp, og da uten forutgående nabovarsling eller søknad. Det søkes om «tilgivelse» for en bod som forbinder eksisterende drivhus med hovedbygget», skriver advokaten, som bekrefter at naboen har samtykket til at det bygges drivhus, men under forutsetning at det «brukes som sådan» og ikke uthus.

– Det bygget som nå er satt opp står enten på hennes eiendom eller helt inntil denne. (Naboen) samtykker ikke til at det bygges på hennes eiendom, og heller ikke til at det bygges nærmere nabogrense enn fire meter, skriver advokaten, som ber huseieren forholde seg til dette.